-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > Τα άτομα με αναπηρία είναι φυλακισμένα στα σπίτια τους

Τα άτομα με αναπηρία είναι φυλακισμένα στα σπίτια τους

Την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία στην πόλη της Πτολεμαΐδας κατήγγειλε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε

. Κοζάνης Μιχάλης στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, Μιχάλης Μήγγος το βράδυ της Δευτέρας.

Με αφορμή ερώτηση για την έλλειψη προσβασιμότητας των αναπήρων σε κοινόχρηστους χώρους και την κατάληψη των θέσεων στάθμευσης που προορίζονται γι’ αυτούς, που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Στέφανος Μπίγγας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αναπήρων πήρε το λόγο και κατήγγειλε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία. «Το θέμα σε ό,τι αφορά την προσβασιμότητα στους κοινόχρηστους χώρους έχει παραγίνει». Τόνισε πως παρά το γεγονός ότι έχει ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο κανονισμός λειτουργίας κοινόχρηστων χώρων «δεν υπάρχει απολύτως καμία αστυνόμευση.

Η Δημοτική Αστυνομία είναι ανύπαρκτη, η ελληνική αστυνομία (Τροχαία) ελλιπής, η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Είμαστε στο χειρότερο σημείο.» Επισήμανε όμως ότι δεν είναι μόνο οι θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ αλλά είναι και οι ράμπες και οι διαβάσεις πεζών. Δεν μπορεί σήμερα να έχουμε την καλύτερη πόλη στην Ελλάδα με τα καλύτερα πεζοδρόμια και τα πιο φαρδιά και να μην μπορούν να βγουν τα άτομα με αναπηρία έξω. Είναι φυλακισμένοι στα σπίτια τους.» Σημείωσε μάλιστα ότι φέτος είναι πολύ λιγότερα τα άτομα με αναπηρικά αμαξίδια που κυκλοφορούν στην πόλη γιατί δεν μπορούν να βγουν έξω.

Επιτέλους κάποτε πρέπει να εφαρμοστεί αυτός ο περιβόητος κανονισμός κοινόχρηστων χώρων που τον χειροκροτούσαμε εδώ μέσα. Και αυτή η δημοτική αρχή είχε δεσμευτεί ότι θα είμαστε ίσοι όλοι πολίτες σε αυτή την πόλη.» Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σάββας Ζαμανίδης, απάντησε ότι έδωσε πρόσφατα εντολή να βγουν έξω οι Δημοτικοί Αστυνόμοι και να επιληφθούν τέτοια θέματα και δήλωσε ότι θα γίνει διαγράμμιση – βαφή των θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ.

Στο μεταξύ αίσθηση έκανε αναφορά του Δημάρχου για την πλημμελή λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας απαντώντας σε σχετική ερώτηστου δ.σ. της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργου Καραΐσκου τόσο αναφορικά με ελέγχους για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα όσο και για παράνομη στάθμευση οχημάτων.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Top
Enable Notifications OK No thanks