-
Αρχική > Τοπικά νέα > . Βασίλης Αντωνιάδης: Έχουν προγραμματιστεί στο νοσοκομείο να γίνουν σε όλους τους τομείς.μεγάλα έργα και παρεμβάσεις 

. Βασίλης Αντωνιάδης: Έχουν προγραμματιστεί στο νοσοκομείο να γίνουν σε όλους τους τομείς.μεγάλα έργα και παρεμβάσεις 

Αποκλειστική συνέντευξη στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ και στη  Θεοδώρας Ζήση Κωτσοπούλου του διοικητή του Νοσοκομείου Καστοριάς  κ. Βασίλη Αντωνιάδη

Υλοποιήθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου Καστοριάς

  Αντιμέτωπη με βουνό προβλημάτων βρίσκεται καθημερινά η υγεία στην πατρίδα μας. Τα νοσοκομεία όλης της χώρας και κατ’ επέκταση και της Καστοριάς  καλούνται να προσφέρουν σωρεία υγειονομικών υπηρεσιών, υπό αντίξοες όμως συνθήκες.
Τα προβλήματα εστιάζονται στη χρηματοδότηση, που είναι κατά πολύ μειωμένη και στις ελλείψεις προσωπικού, που είναι πλέον εμφανείς και έχουν ως αποτέλεσμα όσοι υπάλληλοι παραμένουν, καθημερινά να υπερβάλλουν εαυτούς. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, η προσέλευση ασθενών έχει αυξηθεί κατά 60%,

 

 Μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων που σκοπό έχουν να αναβαθμίσουν την παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προχώρησε  το τελευταίο διάστημα  το νοσοκομείο Καστοριάς .

 Παρεμβάσεις όπως δήλωσε σε μια αποκλειστική συνέντευξη στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ο διοικητής του νοσοκομείου κ.  Βασίλης Αντωνιάδης έγιναν  με την στήριξη του υπουργείου Υγείας.

Ο  κ. Αντωνιάδης αναφέρθηκε και για τους νέους στοίχος του που είναι όπως είπε πολλοί  «Υπάρχουν ακόμη πράγματα που μπορούν να γίνουν, τα οποία ήδη τα έχουμε μελετήσει και είναι σταδιακή αναβάθμιση», δήλωσε.

 

 

Κύριε διοικητά έχετε δυόμιση χρόνια που βρίσκεστε στον θώκο του διοικητή του νοσοκομείου Καστοριάς. Είστε ευχαριστημένος από το έργο που έχει γίνει όλο αυτό το διάστημα στο νοσοκομείο Καστοριάς;

 

Απάντηση : Προσωπικά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και αυτό φαίνεται και στους πολίτες της Καστοριάς, στα ευχαριστήρια που παίρνουμε . Η αναβάθμιση και η στελέχωση του νοσοκομείου είναι πλέον εμφανής και έχω κάθε λόγο να είμαι πολύ ευχαριστημένος.

 

Έχει παραχθεί έργο από τη δική σας τη μεριά;

 

Απάντηση : από την πρώτη στιγμή που ήρθα έχει παραχθεί σημαντικό έργο κι το νοσοκομείο έχει βελτιωθεί σε όλους τους τομείς  τόσο στον τεχνολογικό εξοπλισμό. Υπάρχει μεγάλη στελέχωση τόσο σε υλικό όσο και σε προσωπικό, έχουν προγραμματιστεί μεγάλο έργα και παρεμβάσεις  να γίνουν στο νοσοκομείο σε όλους τους τομείς.

 

Έγινε κάτι συγκεκριμένο που έχει αλλάξει το νοσοκομείο προς το καλύτερο;

 

Σε στελέχωση, τόσο σε μόνιμο, όσο και σε επικουρικό προσωπικό. Ακόμα, στο θέμα της καθαριότητας υπάρχουν αρκετές καθαρίστριες που ενώ λήγει στο τέλος της χρονιάς η σύμβαση τους , θα πραγματοποιηθούν ξανά προσλήψεις και μάλιστα περισσότερες, από 13 σε 16 ώστε να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες

 

Πόσα άτομα έχουν προσληφθεί αυτά τα 2,5 χρόνια; Έχουν στελεχωθεί όλες οι υπηρεσίες;

 

Απάντηση Όλες οι υπηρεσίες του νοσοκομείου είναι αρκετά καλά στελεχωμένες και μπορώ να πω σε αρκετά τμήματα σε ιατρικό προσωπικό η στελέχωση έχει ξεπεράσει το 100 %.

 

 

Η κοινωνία της Καστοριάς είναι ευχαριστημένη από τις υπηρεσίες του νοσοκομείου που προσφέρει;

 

Απάντηση :Θέλω να πιστεύω ότι είναι αρκετά ευχαριστημένοι, αν λάβω υπόψη τα ευχαριστήρια που λαμβάνουμε.  Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι το νοσοκομείο μας παρέχει πάρα πολύ καλές υπηρεσίες  και μπορούν να το εμπιστεύονται για όλα τους τα προβλήματα. Είμαστε ένα πολύ καλό επαρχιακό δευτεροβάθμιο νοσοκομείο.

 

Τι πρόκειται να πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου;

 

Απάντηση : Την πρώτη του Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παραλαβή δωρεάς οκτώ μηχανημάτων της μονάδας τεχνητού νεφρού και πέντε πολυθρονών. Ήταν ένα αίτημα που στείλαμε στο ίδρυμα Νιάρχος και ανταποκρίθηκαν . Γι αυτό θα γίνει στο χώρο του τεχνητού νεφρού μια μικρή τελετή.

 

Υπάρχει κάποια άλλη δωρεά στον ορίζοντα;

 

Απάντηση : Δωρεές έχουν γίνει πάρα πολλές μέχρι τώρα και έχουμε αιτηθεί και σε άλλα ιδρύματα, όπως της Βαρδινογιάννη και του συλλόγου Καστοριέων Νέας Υόρκης , που έχουν κάνει και άλλη σημαντική δωρεά των 50.000 ευρώ για το τμήμα αιμοδοσίας. Προσπαθούμε να μπούμε σε μεγάλα προγράμματα του ΕΣΠΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου. Έχουμε στείλει αιτήματα στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, όπου ζητάμε και από εκεί χρηματοδότηση για να πάρουμε τον τεχνολογικό εξοπλισμό.  Παράλληλα γίνονται πολλές ενέργειες ώστε το νοσοκομείο να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο και να εκσυγχρονιστεί διότι έχουμε μηχανήματα αλλά είναι παλιά, είναι δεκαετίας. Όλα αυτά κοιτάμε να τα εκσυγχρονίσουμε. Προχωράμε στον εκσυγχρονισμό του οφθαλμολογικού ιατρείου άμεσα, προχωράμε να γίνουν τα χειρουργεία που δεν γίνονταν από όταν ήρθα και οι πολίτες της Καστοριάς ταλαιπωρούνταν σε όμορους νομούς. Στόχος μας   είναι η προμήθεια ουρολογικού υπύργο ώστε να γίνονται καλύτερα οι ουρολογικές επεμβάσεις. Προμηθευτήκαμε  γυναικολογικό υπέρηχο, υπέρηχο γενικής ιατρικής. Σκοπός μας είναι να αλλάξει σταδιακά όλος ο εξοπλισμός του νοσοκομείου για αυτό χτυπάμε πόρτες, είτε με δωρεές είτε μέσα από προγράμματα. 

Ποιοι θα είναι στόχοι σας από εδώ και πέρα;

 

Οι στόχοι είναι πολλοί. Υπάρχουν ακόμη πράγματα που μπορούν να γίνουν, τα οποία ήδη τα έχουμε μελετήσει και είναι σταδιακή αναβάθμιση. Ένας σημαντικός στόχος είναι να ανοίξει το Κέντρο Αποκατάστασης σε 24ωρη λειτουργία. Είναι κάτι που θα γίνει άμεσα και κοντά. Έχει υπαρξει πολιτική βούληση από το Υπουργείο Υγείας να ανοίξουν όλα τα Κέντρα ανά την Ελλάδα και να υπάρχει δημόσια παροχή πλέον και να μη φεύγουν τα χρήματα στον ιδιωτικό τομέα. Άμεσα θα βγει προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ για 17 άτομα επιστημονικό προσωπικό για διορισμούς και άλες 7-8 θέσεις επικουρικό λοιπό προσωπικό ώστε να μπορέσουμε να θέσουμε σε 24ωρη λειτουργία. Ήδη δόθηκαν 50.000 ευρώ για να μπορέσει να δουλέψει η πισίνα στο χώρο, να θερμανθεί μέσω ηλιακής ενέργειας, να γίνει αναδιαμόρφωση χώρου.

Αλλάζουμε αυτή τη στιγμή τη μισή περίπου στέγη στο Κέντρο Αποκαστάσης από δικά μας χρήματα. Ήδη έχουν δοθεί οι κατευθυντήριες ώστε σύμφωνα με τις οδηγίες και τους στόχους που επιθυμεί η Διοίκηση να πετύχει να βρούμε τα αδύνατα σημεία και να τα διορθώσουμε και αυτό να ανέβει προς τα πάνω ώστε να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις για να υπάρξει πλήρης οργάνωση και λειτουργία του νοσοκομείου σε όλα τα επίπεδα ώστε μέχρι και ο τελευταίος υπάλληλος να ξέρει τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του και να μπορέσει και η διοίκηση να τον ελέγξει μέσα από αυτό το σύστημα.

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications    Ok No thanks