-
Αρχική > Διεθνή > Βγαίνει στις θάλασσες το 2022 ο Τιτανικός ΙΙ

Βγαίνει στις θάλασσες το 2022 ο Τιτανικός ΙΙ

Ένα πιστό αντίγραφο του φημισμένου Τιτανικού θα πλεύσει στις θάλασσες το 2022 μετά από χρόνια οικονομικών δυσκολιών και κόστος 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Τιτανικός ΙΙ είναι το πνευματικό τέκνο του Αυστραλού δισεκατομμυριούχου Κλιβ Πάλμερ, ο οποίος απέκτησε την περιουσία του, που εκτιμάται σε 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια, από την πώληση ακινήτων και τη διαχείριση ορυχείων. «Θα είναι τόσο πολυτελής όσο ο Τιτανικός, αλλά θα διαθέτει τις τεχνολογίες του 21ου αιώνα με τα τελευταία συστήματα πλοήγησης και ασφάλειας», δήλωσε ο Πάλμερ. Οι τότε μηχανές καύσης άνθρακα, που είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς για το περιβάλλον θα αντικατασταθούν με κινητήρες ντίζελ.

Η ιδέα της αναβίωσης του Τιτανικού θέλει να αποτελέσει ένα αφιέρωμα στο πνεύμα των ανδρών και των γυναικών που εργάζονταν στον αρχικό Τιτανικό.

Το παρθενικό ταξίδι του Τιτανικού ΙΙ προγραμματίζεται να ξεκινήσει από το Ντουμπάι προς το Σαουθάμπτον της Αγγλίας, εκεί από όπου ξεκίνησε το ταξίδι το 1912. Ο Τιτανικός ΙΙ θα χωράει τον ίδιο αριθμό επιβατών (2.400) και πληρώματος (900), και θα διαθέτει σωσίβιες λέμβους για όλους τους επιβάτες.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks