-
Αρχική > Ελλάδα > Αναδρομικά: Πως θα κατανεμηθούν τα 820 εκατ. ευρώ μέχρι τα Χριστούγεννα

Αναδρομικά: Πως θα κατανεμηθούν τα 820 εκατ. ευρώ μέχρι τα Χριστούγεννα

Η ημερομηνία έναρξης και το χρονικό διάστημα για τον υπολογισμό των καταβλητέων για κάθε κατηγορία προσωπικού ποσών

ορίζονται σύμφωνα με τις σχετικές κρίσεις των δικαστικών αποφάσεων που αφορούν κάθε μία από αυτές

Το ποσό των 820 εκατομμυρίων ευρώ ( καθαρά) και 1,4 δισ. ευρώ μεικτά ( συμπεριλαμβανομένων και των ασφαλιστικών εισφορών ) θα διατεθεί εφάπαξ από το κράτος για την επιστροφή των αναδρομικών στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στους Ιατρούς του ΕΣΥ, τους Ιατρούς Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, τους Επίκουρους Ιατρούς καθώς και Ειδικευόμενους Ιατρούς, τα μέλη ΔΕΠ των Πανεπιστημίων της χώρας, τα μέλη Ε.Π των ΤΕΙ, τους δικαστικούς λειτουργούς και τα μέλη του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σε εναρμόνιση με την σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Τα αναδρομικά θα καταβληθούν και στους συνταξιούχους των παραπάνω κατηγοριών δημοσίων λειτουργών των ειδικών μισθολογίων.

Θα δοθούν μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου σε όλους.

Αυτό προβλέπεται στην τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή την οποία ανακοινώσεις ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην τροπολογία προβλέπεται ότι το καταβαλλόμενο ανά κατηγορία ποσό αντιστοιχεί στη διαφορά μεταξύ των μηνιαίων αποδοχών που θα δικαιούνταν να λάβουν οι συγκεκριμένες κατηγορίες προσωπικού με βάση τις ισχύουσες κατά την 31.7.2012 μισθολογικές διατάξεις, δηλαδή αν δεν είχαν θεσπιστεί οι μισθολογικές ρυθμίσεις του ν.4093/2012 και των μηνιαίων αποδοχών που πράγματι τους καταβλήθηκαν.

https://ergasiaka

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks