-
Αρχική > Διεθνή > Ρομπότ-σερβιτόροι κατευθυνόμενα από άτομα με κινητικές δυσκολίες

Ρομπότ-σερβιτόροι κατευθυνόμενα από άτομα με κινητικές δυσκολίες

Ένα καφέ στην Ιαπωνία απασχολεί ρομπότ σερβιτόρους που ελέγχονται εξ αποστάσεως από το σπίτι από άτομα με σοβαρές κινητικές δυσκολίες.

Τα συγκεκριμένα ρομπότ σερβιτόροι, έχουν ύψος περίπου όσο ένα εφτάχρονο παιδί, βγάζουν ήχους και τραβούν βίντεο μέσω ίντερνετ, επιτρέποντας στους χειριστές τους να τα κατευθύνουν σωστά μέσω υπολογιστών.

Οι μηχανικοί πίσω από το έργο δήλωσαν ότι ελπίζουν να προσφέρουν θέσεις εργασίας σε άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες – όπως σε εκείνα με εξασθενητικές μυϊκές ασθένειες.

Εάν αυτή η σύντομη δοκιμή αποδειχτεί επιτυχής, τα ρομπότ σερβιτόροι θα γίνουν… μόνιμοι εργαζόμενοι στην συγκεκριμένη καφετέρια, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο.

Perierga.gr - Ρομπότ-σερβιτόροι σε καφετέριες κατευθυνόμενα από άτομα με κινητικές δυσκολίες

«Όλοι πρέπει να έχουν την ελευθερία να δουλεύουν με τον τρόπο που τους αρέσει», δήλωσε ο Masatane Muto, ένας από τους χειριστές των ρομπότ.

Το ρομπότ ονομάζεται OriHime-D έχει ύψος περίπου 1,2 μ. και ζυγίζει 20 κιλά. Κάθε ρομπότ σερβιτόρος διαθέτει μια κάμερα στο κεφάλι του με ένα μικρόφωνο, δηλαδή ζωντανές πηγές ήχου που μεταφέρουν τα απαραίτητα ερεθίσματα στον εκάστοτε χειριστή.

Το καφέ βρίσκεται στην περιοχή Ακασάκα του Τόκιο και πρόκειται να ανοίξει γύρω στις 26 Νοεμβρίου.

πηγή: www.perirerga.gr
Top
Enable Notifications OK No thanks