-
Αρχική > Απόψεις >  Καστοριά ώρα μηδέν…(Του Θεόδωρου Γκαλίτσα)

 Καστοριά ώρα μηδέν…(Του Θεόδωρου Γκαλίτσα)

Πληθυσμός που φθίνει μέρα με την μέρα και νέοι που φεύγουν για ένα καλύτερο αύριο. Θα τολμούσα να χαρακτηρίσω ότι ζούμε εποχές παλιές,

τότε που ο προπάππους μου Νικόλαος Ζήσης μεταναστεύε στην Αμερική για να δουλέψει και να στέλνει λεφτά πίσω στο σπίτι για να ζήσει η οικογένεια του…

Κάπως έτσι ζούμε ξανά αυτά τα χρόνια, τη συρρίκνωση του πληθυσμού της πόλης μας, αλλά κατ’ επέκταση και της χώρας μας.

Φίλοι μας και συγγενείς φεύγουν μακριά, όχι για να ανοίξουν τα φτερά τους και τους ορίζοντές τους, αλλά για ένα καλύτερο αύριο με καλύτερες συνθήκες ζωής και διαβιώσεως.

Είναι επιτακτική ανάγκη πλέον, που δεν παίρνει αλλά περιθώρια καθυστέρησης οι τοπικοι άρχοντες αυτής της πόλης, αυτής της περιφέρειας και κατ επέκταση αυτής της χώρας, να κάνουν όλοι μαζί κάτι για να δώσουν ελπίδα σε αυτόν τον πολύπαθο τόπο.

Χρειάζονται σκληρή δουλειά, πρόγραμμα και νέοι στόχοι. Δεν αντέχει άλλο αυτός ο τόπος καιροσκόπους, πιόνια, γλάστρες και καρεκλοκένταυρους που ενδιαφέρονται μόνο για το πως θα καταλάβουν μια θέση και μετά να μένουν στην αφάνεια τα προβλήματα, που αντί να συρρικνώνονται, μεγιστοποιούνται.

Εισερχόμαστε σε μια προεκλογική περίοδο και όπως συνηθίζεται θα ακούσουμε πολλά! Αναλογιστείτε όμως την επόμενη μέρα των εκλογών και τι θα επιφέρει αυτή η επιλογή σας σε σας, στα παιδιά σας και στους φίλους και συγγενείς σας.

Είναι καιρός πλέον να κοιτάξουμε όλοι το κοινό καλό, όχι γιατί αυτό θα ευνοήσει μόνο όλους μας, αλλά θα ευνοήσει τον καθένα μας ατομικά.

Η ψήφος είναι σημαντική και δε μιλάω μόνο για το ποιον υποψήφιο δήμαρχο, περιφερειάρχη, βουλευτή, δημοτικό σύμβουλο και περιφερειακό σύμβουλο θα επιλέξετε, αλλά για την αναγκαιότητα αυτή καθαυτή να προσέλθουμε στην κάλπη και να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα.

Το δικαίωμα αυτό που για 4 χρόνια θα καθορίζει τις τύχες της χώρας, της περιφέρειας και του δήμου μας, σε χέρια ικανά ή ανίκανα. Η αποχή, η ψήφος της αγανάκτησης, του θυμού και του βολέματος μας έφτασαν στην κατάσταση που βρισκόμαστε εδώ και χρόνια. Ο τάδε θα με διορίσει όποτε θα τον ψηφίσω…. Ο άλλος μου έσβησε τις κλήσεις όποτε θα τον ψηφίσω…

Ο κύριος Χ μεσολάβησε και πήρε ο γιος μου μετάθεση και βρίσκεται κοντά στο σπίτι, πρέπει να τον ψηφίσω… Η κυρία Ψ είναι κουμπάρα του γιου μου πρέπει να την στηρίξω… Ο ανιψιός μου θα είναι σε αυτό το ψηφοδέλτιο όποτε θα τον ψηφίσω…… Παραδείγματα που οδήγησαν την χώρα, αλλά και τον τόπο μας τόσο μα τόσο πίσω.

σκέψου πραγματικά για το μέλλον όχι με πρακτικές παλιό -πολιτικού πελατειακού συστήματος, αλλά με ρεαλισμό για το αύριο! Πρέπει επιτέλους να βάλουμε μπροστά ανθρώπους με όραμα και διάθεση για σκληρή δουλειά.

Επίμονους και μεθοδικούς. Με ρεαλιστικό πρόγραμμα που στοχεύουν στις ανάγκες του συνόλου. Ανθρώπους που δε θα καταλάβουν μια θέση για το θεαθήναι , αλλά με πραγματική όρεξη να βοηθήσουν τον τόπο μας.

Την επόμενη μέρα να είμαστε σίγουροι ότι πράξαμε το ορθό και αυτό θα φανεί στην πράξη στο τέλος της τετραετίας…

 

Γκαλίτσας Θεόδωρος, Τομεάρχης Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΟΝΝΕΔ Δυτικής Μακεδονίας

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks