-
Αρχική > Τοπικά νέα > Το τρένο θα σφυρίξει στην Καστοριά (Φωτογραφίες βίντεο)

Το τρένο θα σφυρίξει στην Καστοριά (Φωτογραφίες βίντεο)

Έρχεται το τρένο : Σοβαρές ενέργειες  για την έλευση του από την Ολυμπία Τελιγιορίδου

Θεοδώρα Κωτσοπούλου

 

Σύνδεση Αεροδρομίου Καστοριάς με τη Σιδηροδρομική γραμμή «Φλώρινα-Κρυσταλλοπηγή-Πόγραδετς»

 Συνάντηση εργασίας που αφορά τη νέα σιδηροδρομική γραμμή Φλώρινα-Καστοριά-Πόγραδετς, πραγματοποιήθηκε σήμερα από την ΕΡΓΟΣΕ στο ξενοδοχείο λιμναίο της Καστοριάς.

Η  Καστοριά αποτελεί έναν σημαντικό οικονομικό πόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν γ.γ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών,κ. Θάνος Βούρδας ο , ο γ.γ. του υποδομών της Αλβανίας, η ΕΡΓΟΣΕ, ο υπεύθυνος σιδηροδρόμων Αλβανίας , καθώς επίσης και η συμπολίτισσα μας υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Το έργο εντάσσεται στο Πρόγραμμα INTERREG IPA II CROSS-BORDER COOPERATION PROGRAMME GREECE – ALBANIA 2014-2020.

Η δημιουργία του τρένου θα συμβάλλει στις συνδυασμένες μεταφορές ώστε να γίνει στην Καστοριά διαμετακομιστικό κέντρο.

Η πρόταση κατατέθηκε από τις Ελληνικές και Αλβανικές Αρχές με την κατάθεση κοινής πρότασης για την μελέτη της σύνδεσης του Ελληνικού με τον Αλβανικό Σιδηρόδρομο.

Η σιδηροδρομική ενότητα “Κρυσταλλοπηγή – Πόγραδετς” έχει συνολικό μήκος περίπου 130 χιλιομέτρων εντός της ελληνικής και αλβανικής επικράτειας και έχει αναγνωριστεί ως μέρος του σχεδιασμού του προγράμματος “TEN-T Connecting Europe”.

Το πεδίο εφαρμογής της μελέτης καλύπτει τόσο τους επιβάτες όσο και τα φορτία.

Η Ελληνική πλευρά, εξ αρχής και φυσικά με τις ενέργειες της συμπολίτισσας Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξη, θεώρησε ότι υπάρχει η αναγκαιότητα να συμπεριληφθεί στον αρχικό σχεδιασμό και η σύνδεση της νέας γραμμής με την πόλη και το αεροδρόμιο της Καστοριάς.

 

Η σύνδεση αυτή μπορεί να προσδώσει, σύμφωνα με την κ Τελιγιορίδου,μία νέα εξαιρετική δυναμική στην σιδηροδρομική διασύνδεση Ελλάδας-Αλβανίας, καθώς η Καστοριά αποτελεί έναν σημαντικό οικονομικό πόλο στη Βόρεια Ελλάδα, με οικονομικές και αναπτυξιακές δυνατότητες .

Η σιδηροδρομική γραμμή θα συνδέει την Καστοριά με το εσωτερικό της χώρας, τα Βαλκάνια τη Δυτική και την Ανατολική Ευρώπη. Ολυμπία Τελιγιορίδου :”Στόχος μας είναι η Καστοριά να αποτελέσει διακομιστικό κέντρο και τόπο δημιουργίας κέντρου logistics  Είναι μια σημαντική ημέρα για την Καστοριά μας. Η Καστοριά μπαίνει στον εθνικό σχεδιασμό για τις μεταφορές.”

 

Θ. Βούρδας Η έλευση του τρένου έχει άρωμα γυναίκας

 

«Σας δηλώνω πως γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια με  άρωμα γυναίκας και είναι η πρώτη φορά που η προσπάθεια αυτή θα ευοδωθεί για την ανάπτυξη του  Σιδηροδρομικού  δίκτυο της χώρας» δήλωσε στην διάρκεια των εργασιών  ο διευθύνοντας σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Θάνος Βούρδας, .Εστιάζοντας παράλληλα τις θετικές προοπτικές  που θα προκύψουν από την υλοποίηση του  σοβαρού και σημαντικού  αυτού εγχειρήματος .

 

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks