-
Αρχική > Απόψεις > Δημοσκόπηση kastoria365 για Ν.Δ. : Μεγάλη συμμετοχή – Ποιος προηγείται – Ποιοι ξεχώρισαν

Δημοσκόπηση kastoria365 για Ν.Δ. : Μεγάλη συμμετοχή – Ποιος προηγείται – Ποιοι ξεχώρισαν

Πολλαπλά μηνύματα εξάγονται από τη διαδικτυακή δημοσκόπηση που διενήργησε η ιστοσελίδα μας, kastoria365.gr, σχετικά με την προτίμηση

των επισκεπτών μας για το πρόσωπο που επιθυμούν να αναδειχθεί ως ο επόμενος Βουλευτής Καστοριάς από τη Νέα Δημοκρατία που παραδοσιακά έρχεται πρώτο κόμμα στην περιοχή μας και εκλέγει έναν εκ των δύο Βουλευτών.

Αρχικά η μεγάλη συμμετοχή στη δημοσκόπηση, αφού 1813 επισκέπτες της ιστοσελίδας εξέφρασαν την προτίμησή τους προς μία εκ των δέκα επιλογών που είχαν για να ψηφίσουν. Όταν διαμορφώναμε τη δημοσκόπηση σίγουρα δεν περιμέναμε τέτοια ανταπόκριση, γεγονός που αποδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον σημαντικής μερίδας της τοπικής κοινωνίας για τα πρόσωπα που πρόκειται να διεκδικήσουν την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του Νομού για την επόμενη τετραετία.

Ακόμη περιβάλλει με ικανό βαθμό αντιπροσωπευτικότητας και αξιοπιστίας τη διαδικτυακή σφυγμομέτρηση αφού τέτοια μεγέθη δείγματος συναντάμε σε πανελλαδικές έρευνες, λαμβάνοντας όμως πάντα υπόψη τους περιορισμούς και τις ιδιαιτερότητες μίας διαδικτυακής έρευνας.

Τα μηνύματα και σε επίπεδο προσώπων είναι εξίσου ενδιαφέροντα. Αρχικά φαίνεται να ξεχωρίζει μία τετράδα υποψηφίων που εξασφάλισαν τα υψηλότερα ποσοστά.  Κατά σειρά έχουμε : Ν. Τοτονίδης, Δ. Σαββόπουλος, Β. Τσιφλικιώτης και Μ. Αντωνίου. Από αυτούς πρώτος αναδεικνύεται ο πρώην Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Ν. Τοτονίδης με 51,96%. Ακολουθούν ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δ. Σαββόπουλος με 22,95%, τρίτος ο δικηγόρος κ. Β. Τσιφλικιώτης με 11,20% και την τετράδα συμπληρώνει η νυν Βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς κ. Μ. Αντωνίου με 6,78%.

Από τις υπόλοιπες προσωπικότητες που συμπεριλήφθησαν στη σφυγμομέτρηση τα μέλη της ΝΟΔΕ Καστοριάς κ. Μ. Νάτσιου και κ. Ι. Νότης συγκέντρωσαν 2,26% και 1,16% αντίστοιχα, η Περιφερειακή Σύμβουλος Καστοριάς κ. Αγνή Κανδύλη 1,05%, ο πρώην Βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς κ. Ζ. Τζηκαλάγιας 0,61% και ο πρώην Δήμαρχος Καστοριάς κ. Μ. Χατζησυμεωνίδης 0,33%. Ποσοστό 1,43% όσων συμμετείχαν στη διαδικτυακή έρευνα δήλωσε πως προτιμά κάποιο άλλο πρόσωπο πέραν των εννέα που συμμετείχαν στο ερωτηματολόγιο.

Το τοπίο των υποψηφιοτήτων θα ξεκαθαρίζει ακόμη περισσότερο όσο θα φθάνουμε κοντά στις εκλογές. Όχι μόνο στις εθνικές, αλλά και στις δημοτικές και στις περιφερειακές εκλογές. Οπότε θα επαναλαμβάνουμε ανάλογες διαδικτυακές δημοσκοπήσεις για να εξάγουμε συμπεράσματα ως προς τις διαθέσεις και τις προτιμήσεις των Καστοριανών.

Είμαστε σίγουροι ότι θα είναι πάλι μαζική η συμμετοχή σας, για την οποία σας ευχαριστούμε θερμά.

H Συντονιστική ομάδα του kastoria 365.gr

 

Top
Enable Notifications OK No thanks