-
Αρχική > Απόψεις > Ποιος κοροϊδεύει ποιόν τελικά (για τους βρεφονηπιακούς;Του Δώρα Θέτη)  

Ποιος κοροϊδεύει ποιόν τελικά (για τους βρεφονηπιακούς;Του Δώρα Θέτη)  

Διαστάσεις ωμής κοροϊδίας και δημόσιου εμπαιγμού από τους υποτίθεται αρμοδίους και αυτό-προσδιοριζόμενους σωτήρες της πολιτικής λαμβάνει πλέον η υπόθεση της πληρωμής των υπαλλήλων των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Καστοριάς.

Μια υπόθεση που βρίσκεται συνέχεια στο επίκεντρο λόγω της ομολογούμενης ανεπάρκειας των αυτοδιοικητικών ,τόσο του Δήμου Καστοριάς όσο και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, να δώσουν λύση παρά τις αναρίθμητες δημόσιες δεσμεύσεις και υποσχέσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα, για πολλαπλώς επαναλαμβανόμενη φορά στα χρόνια της διοίκησης Αγγελή και Καρυπίδη, οι 20 υπάλληλοι που εργάζονται στους δυο βρεφονηπιακούς σταθμούς και το ένα ΚΔΑΠ του νομικού Προσώπου του Δήμου Καστοριάς, απαριθμούν πλέον 14 συνεχόμενους μήνες απλήρωτοι, χωρίς να διαφαίνεται και καμία δυστυχώς προοπτική και ελπίδα πληρωμής τους το αμέσως επόμενο διάστημα!

Όσον αφορά τον Δήμο Καστοριάς, ο κ. Αγγελής φωτογραφιζόταν παρέα με τον κ. Στεργιόπουλο στην Αθήνα πριν λίγες ημέρες διαφημίζοντας την εκεί τους παρουσία με σλόγκαν την γνωστή «επ’ ωφελεία των δημοτών» και δικαιολογώντας την παρουσία τους εκεί σαν αγώνας για πολλά θέματα του δήμου μας, μεταξύ των οποίων και η πληρωμή των συγκεκριμένων υπαλλήλων, χωρίς φυσικά κανένα αποτέλεσμα.

Επιπλέον, λίγες ημέρες μονάχα μετά την επιστροφή τους, την αδυναμία ή απροθυμία του Δήμου να καλύψει τις ανάγκες μισθοδοσίας  των υπαλλήλων την δικαιολογούν με τα γνωστά επιχειρήματα της ανυπαρξίας χρημάτων και της ευθύνης της κεντρικής και περιφερειακής διοίκησης, την οποία πρώτη επεσκέφθησαν λίγες μέρες πριν και την οποία δεύτερη επικοινώνησε τηλεφωνικά λίγες ώρες πριν, και μάλιστα εν δρόμο προς Αθήνα για να συναντηθεί με την πρώτη για να συζητήσουν το ίδιο θέμα που και αυτοί πήγαν να επιλύσουν, και δυστυχώς με τον παρόμοιο αναποτελεσματικό τρόπο.

Όσον αφορά την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μετά τις αλλεπάλληλες εξαγγελίες για αρχιτεκτονική, φυσικό αέριο κοκ  του Περιφερειάρχη μας, ο κ. Καρυπίδης, με την γνωστή ευκολία ανήγγειλε και την σωτήρια παρέμβαση του προς επίλυση του θέματος με άμεση χρηματοδότηση από το δικό του ταμείο της τάξης των 500.000€, που όπως και οι υπόλοιπες εξαγγελίες όμως για την Καστοριά μας παρέμειναν σε επίπεδο δηλώσεων σωτηρίας και

Καταλαβαίνει ακόμα και ο πιο αισιόδοξος ότι η υπόθεση αυτή αποτελεί το κλασσικότερο παράδειγμα της τακτικής «υπόσχομαι  και μετά πετάω το μπαλάκι» παντού πλην εμού, που εκτός από τους προέδρους του νομικού προσώπου και τον δήμαρχο μας, ο κ. Καρυπίδης  αναδεικνύεται σε μέγα πρωταγωνιστή, αφήνοντας την Καστοριά για άλλη μια φορά στο έλεος της τύχης του και χωρίς καμία χρηματοδότηση, ούτε καν αυτές που ο ίδιος αβίαστα αλλά και ελαφρά την καρδία τελικά φέρεται να υπόσχεται.

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks