-
Αρχική > Πολιτισμός > Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου Το Κοτσύφι Το Κοτσυφάκι Της Ουρανίας Μπάγγου  ( ρεπορτάζ -φωτογραφιες )

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου Το Κοτσύφι Το Κοτσυφάκι Της Ουρανίας Μπάγγου  ( ρεπορτάζ -φωτογραφιες )

      Πόσες σελίδες χρειάζονται για να αποτυπώσει κανείς τα κομμάτια της ιστορίας της ζωής του; Να δώσει πνοή στο χθες και να περιγράψει γεγονότα που διαδραματιστήκαν, 

στα χρόνια της παιδικής του ηλικίας ; Σίγουρα δεν αρκούν  48 σελίδες για να πάρει κάποιος μια καλή γεύση του βιβλίου: Το Κοτσύφι το Κοτσυφάκι της συμπολίτισσας μας, ιατρό δερματαλόγο  και συγγραφέα Ουρανίας Μπάγγου  

Θοδώρα Κωτσοπούλου

Η απόλυτη αγάπη της Γιαγιάς προς την εγγονή  έδωσε το έναυσμα  στη συγγραφέα να γραφτεί <<το κοτσύφι το κοτσυφάκι  και να συμπεριλάβει καθημερινές ιστορίες γεμάτες συναισθήματα μεταξύ γιαγιάς και εγγονής .

Το βιβλίο παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στην αίθουσα του δημαρχείου Καστοριάς από τρεις αξιόλογες  κυρίες,  Δώρα Τελίδου-Τζηκαλάγια – Πόλυ Μπλιάγκα , Χρυσούλα Πατρώνου και Αγνή Τζημάκα,  όπου και διάβασαν στο κοινό  αποσπάσματα από το βιβλίο , μεταφέροντας μάλιστα με πολύ ζωντανό και παραστατικό τρόπο πως μπορεί να χωρά ο ήλιος κάτω από το τραπέζι, και να μας θυμίσουν τις δικές μας παιδικές τρυφερές στιγμές με την γιαγιά και τον παππού μας. Κατάφεραν όμως να συγκινήσουν και την κ. Ουρανία Μπάγγου με τα ωραία λόγια για την ζωή και το έργο της.

Μέσα από τις σελίδες του αξιόλογου αυτού  πονήματος η μνήμη μας ζωντανεύει και στρέφεται προς τους  παιδικούς  ήρωες

Το βιβλίο περιλαμβάνει μια σειρά ιστοριών που κατοικούν στον μαγικό τόπο όπου παίζουν μαζί δυο αχώριστες φίλες, η πραγματικότητα με την φαντασία. Διαδραματίζονται περισσότερο ανάμεσα σε ένα παιδάκι και την γιαγιά του. Απευθύνονται σε μικρούς , αλλά και σε μεγαλύτερους, αφού όπως λέει η συγγραφέας  όλοι υπήρξαμε παιδιά,  γονείς, συγγενείς και  ιδιαίτερα παπουδο-γιαγιάδες.

                                       Ένας  μικρός  Ουρανός  πάνω από τα κεφάλια μας

Ξεδιπλώνοντας την υπέροχη ιστορία το Κοτσύφι το Κοτσυφάκι της συμπολίτισσας μας, μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω στο καθιστικό της γιαγιάς της  που στα μάτια της φαίνεται αρκετά μεγάλο. Μπορώ να τρέχω από την μία άκρη του μέχρι την άλλη. Στην  βορεινή του πλευρά  έχει ένα τραπέζι με τέσσερα πόδια. Στριφογυρίζω γύρω από αυτά όταν έχω όρεξη για στριφογύρισμα.Σήμερα κάναμε κάτι διαφορετικό. Κάτω από το τραπέζι στρώσαμε ένα κιλίμι και βάλαμε  ένα μαλακό μαξιλάρι στην μία  πλευρά.  Έτσι δημιουργήσαμε ένα κρεβατάκι, μια ωραία φωλίτσα. Σαν το γιατάκι του λαγού, μόνο που εκείνο είναι στρωμένο με μαλακά χορταράκια», είναι ένα μερος από την ομορφη και αληθινή ιστορία ζωής της συγγραφέως.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι το παρών στην εκδήλωση έδωσαν πολλοί συμπολίτες μας που ήθελαν να συγχαρούν  από κοντά την συγγραφέα.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks