-
Αρχική > Τοπικά νέα > Η Πολυπόθητη ανάπτυξη στην Καστοριά ξεκινάει από το Πευκόφυτο

Η Πολυπόθητη ανάπτυξη στην Καστοριά ξεκινάει από το Πευκόφυτο

 

Κλίμα αισιοδοξίας καλλιέργησε τόσο στους Πευκοφύτες όσο και σε  όλους τους Kαστοριανούς η  δημιουργία της  σημαντικής επένδυσης με  την επωνυμία “ΝΕΡΑ ΠΗΓΩΝ ΓΡΑΜΜΟΥ Α.Ε.”με έδρα το Πευκόφυτο.

Ρεπορτάζ Πηνελόπη Μπαμπούλη -Θεοδώρα Κωτσοπούλου

Πρόκειται για μια  μεγάλη και αξιόλογη  επένδυση για τον τόπο μας!!! ‘Ένα ελπιδοφόρο έργο που θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας στους Πευκοφύτες αλλά και στους δημότες του δήμου Νεστορίου , παράλληλα  θα  προσδώσει και μεγάλη οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική άνθιση και τουριστική άνοδο στην περιοχή μας.

Ξεδιπλώνοντας το κουβάρι της υπόθεσης, διαπιστώνουμε ότι όλα ξεκίνησαν την περασμένη Άνοιξη  όταν το γραφικό Πευκόφυτο  επισκέφτηκε ο εφοπλιστής , και τωρινός  επενδυτής κ. ΠαναγιώτηςΤσάκος (συνοδευόμενος από τον επιστήθιο φίλο του, τέως Νομάρχη Καστοριάς κ. Κωνσταντίνο Λιάντση)  και μαγεύτηκε από την γραφική ομορφιά του και φυσικά από τους  καταρράκτες του Κεφαλόβρυσου και την φρεσκάδα τους.

  Το δημοτικό διαμέρισμα Πευκοφύτου, αποτελεί έναν χώρο μοναδικό, αναδεικνύοντας πανέμορφες άγνωστες γωνιές της χώρας μας. Από τη μια, το όρος Γράμμος με τις ξεχωριστές ορειβατικές διαδρομές και την φημισμένη χλωρίδα και πανίδα και από την άλλη, η λίμνη της Τριακοσάρας, με ψάρια με παράξενα σχήματα, τους τρίτωνες, να παρασύρουν τους επισκέπτες σε ποικίλες περιηγήσεις, σε μέρη μοναδικής ομορφιάς. «”Ζείτε στην ωραιότερη περιοχή του κόσμου. Είναι αδιανόητο να παραμένει αναξιοποίητη”» είχε  δηλώσει τότε  κατά την επίσκεψή του ο Καπεταν Τσάκος .

Τελικά το  θέμα δεν έμμεινε  μόνο στα λόγια  μετά από  (προσπάθειες και αγώνα ενός χρόνου περίπου), και  πολλές  διαδικασίες το  όνειρο έγινε πραγματικότητα η επένδυση  ΝΕΡΑ ΠΗΓΩΝ ΓΡΑΜΜΟΥ Α.Ε.”με έδρα το Πευκόφυτο ευοδώθηκε από τον  υπεύθυνο για την διεκπεραίωση του ζητήματος Πευκοφύτη Θεόδωρο Αντωνίου, Πολιτικό Μηχανικό.

Η Δημιουργία πλέον του πολυπόθητου έργου εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεστορίου την παρασκευή  30 Νοεμβρίου με ομόφωνη  η εισήγηση του Δημάρχου κ. Πασχάλη Γκέτσιου περί χορήγησης άδειας εμπορίας πόσιμων υδάτων των φυσικών πηγών “Κεφαλόβρυσο” και “Μισό το Σάδι” στη νεοσυσταθείσα ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία “ΝΕΡΑ ΠΗΓΩΝ ΓΡΑΜΜΟΥ Α.Ε.”με έδρα το Πευκόφυτο του Δήμου Νεστορίου Καστοριάς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι έχουν ήδη γίνει όλες οι νόμιμες διαδικασίες ( υδρογεωλογικές μελέτες, αναλύσεις υδάτων, ανεύρεση χώρου ανέγερσης του εργοστασίου, επαφές με όλους τους αρμόδιους φορείς…), προκειμένου να πάρει σάρκα και οστά το μεγαλεπίβολο αυτό έργο.

«Το νερό “μας” είναι ποιοτικά ΑΡΙΣΤΟ!!!!!Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Αντωνίου στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου  τα αποτελέσματα όλων των αναλύσεων που έχουν γίνει ανά εποχή και δειγματοληψία είναι εξαιρετικά ικανοποιητικά!!! Εντάσσονται στην “Άριστη Κατηγορία”και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα συστατικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά του νερού συγκριτικά με άλλες γνωστές εταιρίες εμφιαλώσεως της ευρύτερης περιοχής ( ΒΙΚΟΣ, ΖΑΓΟΡΙ, ΑΥΡΑ, ΣΑΜΑΡΙΝΑ ) και όχι μόνο…»”Η ΦΥΣΗ ΜΙΛΗΣΕ”, συμπλήρωσε  ο Πρόεδρος της Εταιρίας κ.  Αντωνίου.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Νεστορίου την παρασκευή το απόγευμα 30 Νοεμβρίου παραβρέθηκαν πολλοί  Πευκοφύτες  που ήθελαν οι  ίδιοι  να ακούσουν την πολυπόθητη έγκριση χορήγησης άδειας εμπορίας πόσιμων υδάτων των φυσικών πηγών “Κεφαλόβρυσο” ” στη νεοσυσταθείσα ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία “ΝΕΡΑ ΠΗΓΩΝ ΓΡΑΜΜΟΥ Α.Ε

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks