-
Αρχική > Παραπολιτικά > Kαστοριά :Το θαύμα που έρχεται

Kαστοριά :Το θαύμα που έρχεται

Με έναν- δυο υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που μίλησα μου ξεκαθάρισαν απολύτως την κατάσταση. Το παρελθόν -που το διαχειρίστηκαν άλλοι- είναι καταστροφικό.

Το μέλλον -που θα το διαχειριστούν αυτοί- θα είναι στρωμένο με ροδοπέταλα. Είδαν, μου είπαν την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πόλη και αποφάσισαν να πάρουν τα πράγματα στα στιβαρά τους χέρια πριν επέλθει η οριστική καταστροφή.

Όλο κι όλο που θέλουν από μένα είναι να τους ψηφίσω και μετά να αρχίσω να κοιμάμαι ήσυχος. Ολα θα πάνε κατ’ ευχήν. Διότι έχουν όραμα (όχι σαν αυτό της Ζαν ντ’ Αρκ που άκουγε το ζαβό φωνές στον ξύπνιο της, από το άλλο) και μεγάλη διάθεση προσφοράς και είναι γεμάτοι αλτρουισμό και θα τους βοηθήσουν όλους κι όποιος δεν κάτσει να τον βοηθήσουν θα τον σπάσουν στο ξύλο. Ξηγημένα πράματα!!

Στην πόλη θα δούμε λέει ανάπτυξη που θα τρίβουμε τα μάτια μας! Διότι τα παιδιά αυτά δεν είναι σαν τους παλιούς. Είναι γεμάτα μεράκι και ιδέες ανάπτυξης, προόδου και ευημερίας

Θα μας κάνουν νέους δρόμους, τουνέλια για μετρό, τελεφερίκ πάνω από την πόλη, θα φέρουν τουρίστες για τουρισμό, επιστήμονες για συνέδρια, θείτσες, μπάμπες και ρόντια για θεραπεία ρευματικών στους Πισσιάκους.

Θα κάνουν συντριβάνια, καταρράκτες, φοντάνες για να ρίχνουμε ευρώ και να κάνουμε ευχές να μας αγαπήσει επιτέλους η Μαρία, θα μας βάλουνε και γλάστρες σε όλα τα παράθυρα για να τις πετούνε οι νιες κι οι ραφιασμένες μπας και βρουν κανά γαμπρό.

Θα μαζέψουν όλα τα μινγκ που κάποτε την κοπάνησαν, θα βάψουνε τις μπίμπκιες άσπρες, και θα κάνουνε γαλάζια τα νερά της λίμνης με λουλάκι, θα επιδοτήσουν το μαλλί της γριάς και τις γκουγκούτσες, θα χωρίσουν τις καφετέριες σε καπνιστών/ τσιμπουκλήδων, ναργιλετζήδων και μη καπνιστών…

θα θα θα. Το τι μεγαλεία άκουσα δεν περιγράφεται. Ενα σας λέω. Θα μας παρακαλάνε οι δημότες άλλων πόλεων οι δημότες να μεταδημοτεύσουν, νάρθουνε να ζήσουν και αυτοί στον παράδεισο μας…

Θα αρχίσουνε να σκάβουνε με τα χέρια οι Πτολεμαδιώτες το Μουρίκι, να κάνουνε εκείνο το τουνέλι που λέγαμε κάποτε και το αφήσαμε στην μέση. Περιμένετε και θα δείτε.

 

Αλέκτωρ εφώνησε

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks