-
Αρχική > Παραπολιτικά > Eρχονται απανωτά  χτυπήματα για τους εναπομείναντες Καστοριανούς

Eρχονται απανωτά  χτυπήματα για τους εναπομείναντες Καστοριανούς

Οι φήμες που ακούγονταν τόσο καιρό για την δεινή οικονομική κατάσταση του Δήμου Καστοριάς ξαφνικά αρχίζουν να επαληθεύονται μέσα από τις δηλώσεις και προθέσεις του “τσάρου” των οικονομικών, και όχι μόνο, του Δήμου μας.

Εκεί λοιπόν που τις προηγούμενες χρονιές κάποιοι αντιδήμαρχοι και πρόεδροι πίεζαν και κατάφερναν είτε πάγωμα των τιμολογίων, είτε ακόμα και μείωση των χρεώσεων προς τους δημότες, εφέτος τα χρεωστικά χτυπήματα έρχονται απανωτά για τους εναπομείναντες Καστοριανούς.

Αφού σπαταλήθηκε το πλεόνασμα των 200.000€ περίπου από την κοινωφελή, αφού η ΑΕ με το λατομείο έχει στην πραγματικότητα πτωχεύσει και αφού γλιτώσαμε την οικονομική επιτήρηση για σειρά ετών, ήρθε δυστυχώς η ώρα της αλήθειας. Το ταμείον όχι απλά είναι μείον αλλά δεν βγαίνει καν για φέτος.

Έτσι, η ΔΕΥΑΚ άρχισε τον χορό των αυξήσεων στα τέλη και την κατανάλωση του νερού, καθιστώντας την Καστοριά ανάμεσα στις πόλεις με το πιο ακριβό νερό, όταν φυσικά δεν διακόπτεται συνέχεια λόγω βλαβών.

Η συνέχεια έρχεται σύντομα στο δημοτικό συμβούλιο με τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, ακόμα και για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, κάνοντας περισσότερο δύσκολη την οικονομική επιβίωση στον τόπο μας.

Σαν να μην έφτανε όμως αυτό, ο αντιδήμαρχος οικονομικών έχει βρει, λίγους μήνες πριν την αποχώρηση του, την λύση για όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τον Δήμο μας. Και η λύση αυτή ακούει στο όνομα “δανεισμός”.

Είτε αφορά τα υπόλοιπα του πνευματικού κέντρου είτε τους απλήρωτους υπαλλήλους των βρεφικών, είτε οτιδήποτε άλλο,η λύση είναι ο δανεισμός… Και φυσικά οι δικαιολογίες και οι εξηγήσεις αναμενόμενες: για όλα φταίνε οι υπηρεσίες που τα εισηγούνται, ίσως το υπουργείο, ίσως η οικονομική κατάσταση, οι κομμένοι πόροι ΚΟΚ.

Δηλαδή όλο το σύμπαν πλην του κατ’ ιδίαν και καθ’ ύλην αρμόδιο στην χάραξη της οικονομικής πολιτικής για πέντε χρόνια.

Όσοι βαρυσήμαντοι λόγοι όμως και να εξιστορηθούν και πάλι, τόσο ο κόσμος όσο και τα γεγονότα τι δείχνουν καθαρά: ότι

Eρχονται απανωτά χρεωστικά χτυπήματα για τους εναπομείναντες Καστοριανούς.

Ο    παρατηρητής

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks