-
Αρχική > Ελλάδα > Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των αιτήσεων του κοινωνικού μερίσματος – Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα

Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των αιτήσεων του κοινωνικού μερίσματος – Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα

Μέχρι την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr για τις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα. Οι πληρωμές σύμφωνα με τον σχεδιασμό υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσουν από τις 14 Δεκεμβρίου, ενώ το ποσό κυμαίνεται από 200 έως 1.200 ευρώ, με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Το ετήσιο εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ για νοικοκυριό με ένα ενήλικο μέλος, προσαυξανόμενο για κάθε νοικοκυριό με περισσότερα του ενός μέλη κατά 4.500 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και κατά 2.250 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος, με ανώτατο όριο τις 27.000 ευρώ (βλέπε αναλυτικό πίνακα στο τέλος).

Η ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό θα πρέπει να είναι συνολικής φορολογητέας αξίας μέχρι 125.000 ευρώ για νοικοκυριά με ένα μέλος. Το όριο των 125.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και μέχρι του ποσού των 185.000 ευρώ.Το συνολικό ύψος των καταθέσεων ή/και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.τ.λ., όπως προκύπτουν από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 9.000 ευρώ για μονομελές νοικοκυριό, ποσό που προσαυξάνεται ανάλογα με τα μέλη του νοικοκυριού έως τις 27.000 ευρώ.

Εξαιρούνται από τη χορήγηση και δεν κρίνονται δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος νοικοκυριά, τα μέλη των οποίων εμπίπτουν στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, δηλώνουν δαπάνες για αμοιβές πληρωμάτων σκαφών αναψυχής, δηλώνουν δαπάνες άνω των 1.500 ευρώ για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία ή δηλώνουν δαπάνες για οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό.

Πηγή: enikonomia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks