-
Αρχική > Ελλάδα > Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι και πολικό κρύο αύριο Πέμπτη – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου

Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι και πολικό κρύο αύριο Πέμπτη – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου

εραιτέρω ενίσχυση τον βοριάδων στην Ανατολική Ελλάδα, στο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ο παρουσιαστής καιρού ανέφερε πως οι βοριάδες στην Κρήτη θα φτάσουν έως και τα 9 μποφόρ.

Αναμένεται και νέα πτώση της θερμοκρασίας σε όλη την ανατολική Ελλάδα.

O καιρός την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου

Την Πέμπτη (06/12) προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά, με τοπικές βροχές στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου βαθμιαία θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι στα δυτικά βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες μέχρι 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Την Παρασκευή (07/12) λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και νότια. Πιθανότητα τοπικών βροχών στα νοτιοδυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο (08/12) λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και σταδιακά στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από αργά το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά νότιοι, νοτιοδυτικοί 3 με 5, βαθμιαία 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά 5 με 6, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους, νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Την Κυριακή (09/12) και τη Δευτέρα (10/12) αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια, πιθανώς τοπικά ισχυρές στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, τη Δευτέρα κατά τόπους πιο πυκνές στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση τη Δευτέρα.

pagenews.gr

https://www.pagenews.gr/2

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks