-
Αρχική > Τοπικά νέα > Aυτισμός :Γραφεί ιστορία και διεκδικεί να μπει στα Ρεκόρ Γκίνες(βίντεο φωτογραφίες )

Aυτισμός :Γραφεί ιστορία και διεκδικεί να μπει στα Ρεκόρ Γκίνες(βίντεο φωτογραφίες )

Μια ρήση του λαού λέει όταν θέλεις κάτι πολύ, μπορείς να τα καταφέρεις να γίνει πράξη. Η ρήση αυτή αποκρυσταλλώνει την δράση που επιχειρεί να πραγματοποιήσει η Εταιρεία Αυτισμού Καστοριάς

η οποία στοχεύει να ενώσει όλη τη Δυτική Μακεδονία.
Δώρα Κωτσοπούλου
Συγκεκριμένα, θα υλοποιήσει ένα πρόγραμμα όπου περισσοτεροι από 1.100 μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των τεσσάρων νομών Δυτικής Μακεδονίας που θα συμμετάσχουν, θα έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν την ημέρα που είναι αφιερωμένη στον αυτισμό, ένα κομμάτι πάζλ και να το ενώσουν με τα υπόλοιπα κομμάτια του πάζλ.
Η εν λόγω δράση σύμφωνα με την Επιστημονικά Υπεύθυνη της Εταιρίας και Ψυχολόγο κ. Σοφία Κωτσοπούλου, γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, και θα συμμετέχουν 1.100 μαθητές από Καστοριά, Κοζάνη, Γρεβενά και Φλώρινα.
Μιλώντας σήμερα στους τοπικούς δημοσιογράφους η κ Κωτσοπούλου δεν έκρυβε την χαρά της για αυτό το αξιόλογο και σημαντικό εγχείρημα που θα υλοποιήσει η εταιρεία αυτισμού .
«Η αίτησή μας έγινε δεχτή και την παγκόσμια ημέρα του Αυτισμού θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα μεγάλο πάζλ με τα περισσότερα άτομα που συμμετείχαν ποτέ.
Πέρα όμως από αυτό θα είναι και μια συμβολική κίνηση διότι το πάζλ είναι το σύμβολο για τον αυτισμό», δήλωσε η επιστημονικά υπεύθυνη.
Τέλος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Κέντρο Ημέρας στους Μανιάκους ή στην ιστοσελίδα autismkastoria.org και στο τηλέφωνο 2467087543 καθημερινά 11 π.μ.-19:00 μ.μ
. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 και θα είναι η αρχή πολλών παράλληλων δράσεων.
Top
Enable Notifications OK No thanks