-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > Αυξήσεις σε σημαντικούς δείκτες για τον τουρισμό της Δυτικής Μακεδονίας

Αυξήσεις σε σημαντικούς δείκτες για τον τουρισμό της Δυτικής Μακεδονίας

Μια έρευνα του nowm ,από τα  επίσημα στοιχεία της  ΕΛΣΤΑΤ και του ΣΕΤΕ με σκοπό να εξηγήσει πως εξελίσσετε  τελικά ο τουρισμός στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας , 

με αφορμή πηγαίους αρνητικούς και μηδενιστικούς τίτλους εφημερίδων  και πολιτικά δελτία τύπου που βλέπουν συχνά το φως της δημοσιότητας, και δεν συνάδουν με την γενική αίσθηση των επαγγελματιών του κλάδου.

To 2017 οι διανυκτερεύσεις στην Περιφέρεια σημείωσαν αύξηση 9,1% , ακολουθώντας σχεδόν την γενική αύξηση διανυκτερευσεων της χώρας που ήταν 9,6% . Επίσης η αύξηση των διανυκτερευσεων κατατάσσει την περιφέρεια Δ. Μακεδονίας στην 8η θέση από τις 13 Περιφέρειες από άποψη θετικής μεταβολής διανυκτερευσεων.

Επίσης το 2017 υπήρχε αύξηση 10,9% στις αφίξεις τουριστών στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου σε όλες τις Π.Ε. της περιφέρειας. Η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας , αν και έχει μόνο το 0,6% των διαθεσίμων κλινών της χώρας ( 6,252 κλίνες)  κατάφερε να αναδειχθεί στην 7η θέση θετικής μεταβολής σε σχέση με τις άλλες 13 περιφέρειες.

Τέλος ο δείκτης  «πληρότητα κλινών» ,  εξηγεί αν η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας έχει τουρισμό όλο τον χρόνο καθώς και  που βρισκόμαστε σε σχέση με άλλες Περιφέρειες – Μεγαθήρια στον τουρισμό λόγο υποδομών και φυσικά…θάλασσας.

Η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κατάφερε να αυξήσει την ΕΤΉΣΙΑ πληρότητα κατά 1,3% αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να «κοντραριστεί» με όλες τις άλλες Περιφέρειες που έχουν θάλασσα και τεράστιο όγκο ξενοδοχειακών καταλυμάτων.

Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, των αεροδρομίων, της ΤτΕ κ.ά. , τα ποσοστά αύξησης σε επίπεδο αφίξεων αλλά και εσόδων είναι εντυπωσιακά και προμηνύουν νέο ρεκόρ αφίξεων και εισπράξεων για το 2018.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ για το πρώτο τρίμηνο του 2018, οι προορισμοί της δυτικής Ελλάδας κατέγραψαν αύξηση εισπράξεων (ξενοδοχεία,μεταφορές,εστιατόρια,καφετέριες, αρχαιολογικοι χώροι)  147,4%, της ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης 91%, και της Δυτικής Μακεδονίας 71,6%, 

Και παρά το γεγονός ότι τα διαθέσιμα στοιχεία υπολείπονται χρονικά -άλλα λιγότερο, άλλα περισσότερο- η ανοδική τάση είναι σαφής και φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται σε καλό δρόμο ώστε να πετύχει την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε 12 μήνες τον χρόνο.

Πηγές

 

nowm.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks