-
Αρχική > Πολιτισμός > Σάτιρα, φαντασία, κέφι και χορός στο τριήμερο Αργείτικο Καρναβάλι που εντυπωσίασε για ακόμη μια χρονιά

Σάτιρα, φαντασία, κέφι και χορός στο τριήμερο Αργείτικο Καρναβάλι που εντυπωσίασε για ακόμη μια χρονιά

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε, για ακόμη μια χρονιά, το πρώτο καρναβάλι του έτους στο Άργος Ορεστικό, χάρη στην ευρηματικότητα, τη φαντασία, το κέφι και τον παλμό των συμμετεχόντων.

Με κυρίαρχο στοιχείο τη σάτιρα και πηγή έμπνευσης την επικαιρότητα, το Αργείτικο Καρναβάλι κατάφερε να γεμίσει τις καρδιές όσων το παρακολούθησαν, με χαρά και ελπίδα για το νέο έτος και να προσφέρει μια ευχάριστη ανάπαυλα από τη δύσκολη καθημερινότητα.

Το έναυσμα για την έναρξη της παρέλασης, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, έδωσε ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ο οποίος έσυρε πρώτος τον χορό, συνοδευόμενος από το Δημοτικό Συμβούλιο και μέλη του Μ.Σ. «Η ΟΡΕΣΤΙΣ», ενώ τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ολυμπία Τελιγιορίδου, η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, η Βουλευτής ΝΔ Ν. Καστοριάς, Μαρία Αντωνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Σωτήρης Αδαμόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Παναγιώτης Κώττας και πλήθος άλλων τοπικών φορέων και εκπροσώπων.

Για ακόμη μια χρονιά, το εορταστικό τριήμερο ξεκίνησε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με την παραδοσιακή γιορτή της γουρουνοχαράς που διοργάνωσε ο Δήμος σε συνεργασία με τους Συλλόγους της πόλης, προσφέροντας από νωρίς το απόγευμα λαχταριστές τσιγαρίδες και κρασί, ενώ στη συνέχεια τα μπουλούκια που ξεχύθηκαν στους δρόμους έδωσαν ιδιαίτερο παλμό και ζωντάνια με τις μεταμφιέσεις και την παραδοσιακή μουσική.

Η υποδοχή του νέου έτους έγινε με τον πλέον λαμπρό τρόπο στην κεντρική πλατεία της πόλης. Εκατοντάδες καρναβαλιστές κατέκλυσαν τον χώρο γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και απόλαυσαν ένα μοναδικό θέαμα πυροτεχνημάτων που για περίπου 10 λεπτά, έκαναν τη νύχτα… μέρα!

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν χθες, 2 Ιανουαρίου 2019, με τις Αργείτισες να ξεφαντώνουν σύμφωνα με το έθιμο της Πατερίτσας, ενώ ξεχωριστό ρόλο είχαν τα παιδιά που νωρίτερα υποδέχτηκαν τον Άγιο Βασίλη, χόρεψαν μαζί του και φυσικά έλαβαν τα δώρα τους.

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού ευχαριστεί θερμά τους Συλλόγους, τους υπαλλήλους, τους καρναβαλιστές, τους επισκέπτες και όλους όσοι συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχημένη διοργάνωση του εορταστικού τριημέρου και εύχεται το 2019 να είναι μια χρονιά ευημερίας και προόδου.

Top
Enable Notifications OK No thanks