-
Αρχική > Τοπικά νέα > Καστοριά ώρα χιονιά: Πολλά είναι τα προβλήματα που προέκυψαν από τον επέλαση του χιονιά στην περιοχή μας.

Καστοριά ώρα χιονιά: Πολλά είναι τα προβλήματα που προέκυψαν από τον επέλαση του χιονιά στην περιοχή μας.

Η κακοκαιρία που  υφίσταται  σε όλη την Ελλάδα  με τις αυξημένες χιονοπτώσεις και χαμηλές  θερμοκρασίες, όπως ήταν φυσικό, έπληξε και το νομό Καστοριάς.

Θεοδώρα Κωτσοπούλου

Τα ύψος του χιονιού  στα ορεινά σημεία του νομού  είχε ξεπεράσει  τα 70  εκατοστά,  με συνέπεια η κυκλοφορία  των οχημάτων να διεξάγεται με δυσκολία  και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στη εθνική οδό Φλώρινας Καστοριάς στη θέση Βίγλα και στην επαρχιακή  οδό Φλώρινας Καστοριάς  μέσω Βιτσίου.

Επίσης προβλήματα δημιουργήθηκαν στην κυκλοφορία των οχημάτων και στην ευρύτερη  περιοχή του δήμου Νεστορίου,  Πεύκο Κοτύλη  Κυψέλη και γενικότερα στα ψηλά και απομακρυσμένα σημεία του νομού μας, ενώ δεν έλειψαν και τα προβλήματα μέσα στην πόλη της Καστοριάς .

Σε επιφυλακή η ΠΕ Καστοριάς   και δήμοι

 

Η   Αντιπεριφέρεια και δήμοι βρίσκονταν από μέρες σε επιφυλακή κι έτσι η κινητοποίηση τους υπήρξε άμεση.

Ωστόσο η επιφυλακή  θα συνεχιστεί  και τις επόμενες ημέρες καθώς η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν.

          « Τα μηχανήματα μας είναι πανέτοιμα και σε πλήρη λειτουργία » τόνισε σχετικά  για  την  με την μεγάλη εξόρμηση του  χιονιά στην περιοχή μας ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Αδαμόπουλος ,  επισημαίνοντας παράλληλα ότι με τον μηχανολογικό εξοπλισμό που έχει εφοδιαστεί η νομαρχία Καστοριάς ευελπιστεί  ότι όλη οι δρόμοι θα είναι ανοικτοί  βέβαια πάντα στο μέτρου του εφικτού.

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks