-
Αρχική > Τοπικά νέα > Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές(Φωτογραφίες)

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές(Φωτογραφίες)

Βασικό τους αίτημα είναι η «άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση», που η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη Βουλή. Σε κοινή ανακοίνωσή τους ΔΟΕ και ΟΛΜΕ αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι το σύστημα «απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας». Γίνεται λόγος για «εμπόριο ελπίδας» από πλευράς Υπουργείου προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και για περιφρόνηση των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης. Οι σύλλογοι αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις δηλώσεις τους αναφέρουν ότι:

Το νέο σύστημα διορισμών-προσλήψεων εισάγει το προσοντολόγιο σε όλη την εκπαίδευση και εντείνει τον ανταγωνισμό μεταξύ των συναδέλφων αναπληρωτών, προμηνύοντας μεγάλες ανακατατάξεις στον πίνακα αναπληρωτών και οδηγώντας πολλούς συναδέλφους στην ανεργία. Πιο συγκεκριμένα:

●             απαξιώνει το πτυχίο και πλήττει τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από αυτό, καθώς ζητά επιπλέον ακαδημαϊκά και επί πληρωμή προσόντα για δικαίωμα πρόσβασης στην εργασία.

●             υποτιμά την προϋπηρεσία, καθώς:

–  θέτει “ταβάνι” στους 120 μήνες με τη μη συνολική προσμέτρησή της

–  επιτρέπει τη μεταφορά προϋπηρεσίας από κλάδο σε κλάδο, γεγονός που θα επιφέρει σημαντική ανατροπή της κατάταξης των αναπληρωτών σε αυτούς.

                                Ζητάμε να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το νομοσχέδιο!

Διεκδικούμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς με βάση το πτυχίο και τη συνολική προϋπηρεσία!

 

Top
Enable Notifications OK No thanks