-
Αρχική > Απόψεις > Τέλος τα Ραγκουτσάρια, ώρα για δουλειά!(Του ΔώραΘέτη )
 • Τέλος τα Ραγκουτσάρια, ώρα για δουλειά!(Του ΔώραΘέτη )

  Σίγουρα τα Ραγκουτσάρια αποτελούν μια εκδήλωση που όχι απλά χαρακτηρίζει την ιστορία και τους ανθρώπους του τόπου μας, αλλά φαίνεται να την έχουμε ανάγκη για δυο πολλοί βασικούς λόγους:

  Από την μια αποτελεί την «βαλβίδα» εκτόνωσης και συνεύρεσης όλων των Καστοριανών με την μορφή ενός παλλαϊκού ανοιχτού γλεντιού στους δρόμους της πόλης, και από την άλλη μεριά, αποτελεί την κορωνίδα των εκδηλώσεων που θα μπορούσαν να διαφημίσουν την Καστοριά και να προωθήσουν τον τουρισμό της σαν εναλλακτική, αν όχι κυρίαρχης, μορφής οικονομικής δραστηριότητας.

  Όπως και να έχει, τα Ραγκουτσάρια 2019 πέρασαν στην ιστορία και τώρα ξαναγυρνάμε όλοι μας στην σκληρή πραγματικότητα. Η ενέργεια και η ψυχική ανάταση που προσέφεραν στον κόσμο όσο και η οικονομική ανάσα στις επιχειρήσεις ας χρησιμέψει για ανασυγκρότηση όλων μας και προσπάθεια για αντιμετώπιση των δυσκολιών του τόπου μας.

  Η χρονιά που μόλις μπήκε είναι χρονιά πολλαπλών εκλογών και σίγουρα αυτή που θα καθορίσει το μέλλον μας για τα επόμενα χρόνια. Ας σταθούμε λοιπόν στο ύψος των περιστάσεων αι ας δώσουμε στον τόπο και τα παιδιά μας την προοπτική που τους αρμόζει.

  Εφέτος, ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας και ας πράξουμε ότι είναι καλύτερο για τον τόπο μας. Οι επιλογές μας επιτέλους πρέπει να ξεφύγουν από τους στενούς συγγενικούς, φιλικούς ή/και κομματικούς εναγκαλισμούς και να αναζητήσουμε το καλύτερο δυνατό σε ανθρώπινο δυναμικό να μας εκπροσωπήσει και να αγωνιστεί για το κοινό καλό.

  Οι δυνατότητες υπάρχουν και τα άτομα επίσης στην Καστοριά μας. Ας αφήσουμε τα «καλά παιδιά», τους «γείτονες και φίλους ή συγγενείς» και ας δώσουμε την ευκαιρία στους σωστούς, καταρτισμένους, έμπειρους και με θέληση συντοπίτες μας να μας οδηγήσουν σε καλύτερες ημέρες.

   

   

   

  Αφήστε μια απάντηση

  Top
  Wordpress balloons powered by nksnow