-
Αρχική > Διεθνή > Τυφλό και κωφό κοριτσάκι 2 ετών βλέπει και ακούει τη μαμά του για πρώτη φορά!!!-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Τυφλό και κωφό κοριτσάκι 2 ετών βλέπει και ακούει τη μαμά του για πρώτη φορά!!!-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Για το μεγαλύτερο μέρος της μικρής ζωής της, η Nicolly Pereira δεν μπορούσε να δει ούτε να ακούσει τη μητέρα της. Δεν μπορούσε ούτε να μιλήσει ούτε να περπατήσει και βασιζόταν κυρίως στην αίσθηση της αφής και της όσφρησής της για να επικοινωνήσει με τους γονείς της.

 

Η 2 ετών Nicolly γεννήθηκε με παιδιατρικό γλαύκωμα, μια σπάνια κατάσταση που προκαλεί τη δημιουργία υπερβολικού υγρού στο εσωτερικό του ματιού, καταστρέφοντας το οπτικό νεύρο του. Αυτή η πάθηση επηρεάζει μόνο ένα στα 10.000 παιδιά. Για τους νέους ασθενείς, ωστόσο, υπάρχει θεραπεία.

Μετά από επτά ανεπιτυχείς χειρουργικές επεμβάσεις στη Βραζιλία, η απογοητευμένη μητέρα της, η 26χρονη τότε Daiana Pereria, μοιράστηκε τον αγώνα της οικογένειάς της σε μια ανάρτηση η οποία έχει γίνει πλέον viral στο Facebook. Τελικά, η έκκληση της μητέρας οδήγησε έναν αναγνώστη από το Μαϊάμι να έρθει σε επαφή με δύο τοπικές οργανώσεις, οι οποίες έδωσαν από κοινού περίπου 20.000 δολάρια για τη χειρουργική επέμβαση του παιδιού στο Bascom Palmer Eye Institute στο Μαϊάμι.

 

Οι άνθρωποι που βοήθησαν την οικογένεια του κοpιτσιού να μαζέψει τα χρήματα για την επέμβαση ήταν πολλοί. Οι γονείς ενός 17χρονου αγοριού που έχασε τη ζωή του σε συντριβή αυτοκινήτου το 2008 και ιδρυτές του Ιδρύματος Kevin Garcia, ο Carlos και η Maria Fiallo, μάζεψαν $15,000 για τα έξοδα της επέμβασης της μικρής. Ένα 10χρονο αγόρι δήλωσε ότι έχει δωρίσει τα προσωπικά του χρηματικά έπαθλα που κέρδισε από τη συμμετοχή του σε πρωταθλήματα για να πληρώσει την πτήση της Daiana και της Niccoly από το σπίτι τους, στην Santa Catarina της Βραζιλίας, στο Μαϊάμιι.

 

Όταν έφτασαν στο Bascom Palmer, οι γιατροί συνειδητοποίησαν πόσο σοβαρή ήταν η περίπτωση του μικρού κοpιτσιού. Κανονικά, παρόμοιοι ασθενείς έχουν ένα μετρήσιμο βαθμό όρασης, αλλά όταν πήγε η Nicolly στο νοσοκομείο, το μικρό παιδί δεν έβλεπε καθόλου φως στο ένα μάτι και έβλεπε ελάχιστα στο άλλο.

Η φυσιολογική πίεση των ματιών στα παιδιά είναι μεταξύ 10 και 20. Της Niccoly ήταν στα 50.

Οι γιατροί στο Bascom Palmer ανακάλυψαν επίσης ότι η ακοή του μικρού κοpιτσιού προκλήθηκε από την συσσώρευση υγρών στο εσωτερικό των αυτιών της. Ο Δρ. Ramzi Younis, ένας παιδίατρος στο UHealth, έβγαλε το υγρό από τα αυτιά της με χειρουργική επέμβαση που διήρκεσε περίπου 30 λεπτά και αποκατέστησε την ακρόαση της Nicolly την ίδια μέρα. Η Δρ. Alana Grajewki επανέφερε την όραση της μικρής με μια χειρουργική επέμβαση τριών ωρών τον Μάρτιο του 2016, και μείωσε την πίεση του ματιού στα 12.

Η Nicolly κατάφερε να δει τη μητέρα της για πρώτη φορά. Ένα πλατύ χαμόγελο σχηματίστηκε στο πρόσωπο του μικρού κοpιτσιού καθώς πίεσε το μέτωπό του στη μητέρα του και ένιωσε το πρόσωπό της με το μικρό της χέρι.

Η απίστευτη στιγμή καταγράφηκε στο παρακάτω βίντεο.

“Η μόνη λέξη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει το συναίσθημα είναι «Θαύμα»” δήλωσε η μητέρα της Niccoly, Daiana.

Η Δρ. Grajewski αισθάνθηκε την αγάπη στη μαγική στιγμή που ξεδιπλώθηκε μπροστά στα μάτια της. “Μου άρεσε πολύ αυτό που ένιωσα όταν είδε πρώτα το πρόσωπο της μαμάς της. Με συγκίνησε τόσο πολύ…Ήταν μια μαγική στιγμή, ανεκτίμητη.”


https://www.newsitamea.

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks