-
Αρχική > Απόψεις > Δήμος Καστοριάς :Πληθώρα αρχηγών

Δήμος Καστοριάς :Πληθώρα αρχηγών

Δεν ξέρω τι γίνεται στις άλλες πόλεις αλλά στην Καστοριά οι επόμενες εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα είναι κάτι σαν την Τρωική εκστρατεία.

Όπου ως γνωστόν κατέβηκαν όλοι οι βασιλιάδες της Ελλάδας κι έλεγε ο καθένας το μακρύ και το κοντό του και του ‘βγαινε η πίστη κάθε φορά του Αγαμέμνονα για να παντρέψει όλες τις απόψεις.

Ετσι και στην Καστοριά, η παρουσία όλων αυτών των υποψήφιων Δημάρχων θα μας οδηγήσει ολοταχώς σε μια διακριβωμένη ακυβερνησία.

Γιατί οι άνθρωποι αυτοί θα κατακερματίσουν το Δημοτικό Συμβούλιο σε μικρες- μικρές ομαδούλες που η κάθε μια τους θα χτυπά τον δικό της νταϊρέ.

Και ως αφεντικά, με γνώμη κι άποψη, δεν θα δέχονται να περάσουν καμία εισήγηση του εκλεγμένου Δημάρχου και της παράταξης του δίχως να εξασφαλίζουν πρώτα κάποιο αντίτιμο. Καταλαβαίνετε, νομίζω το τι έχει να γίνει…

Θα έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε ένα σύστημα παντελούς αδυναμίας ψήφισης κι εφαρμογής αποφάσεων (αν ο Δήμαρχος που θα βγει αποδειχθεί άτεγκτος κι αδιάφθορος) και σε ένα σύστημα τυποποιημένων κι εκτεταμένων ρουσφετιών (αν ο Δήμαρχος αποδειχθεί παζαρέψιμος κι ενδοτικός).

Η απλή αναλογική θα φέρει την καταστροφή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ηδη το έχει κάνει. Ολοι αυτοί που κατεβαίνουν, γι αυτόν τον λόγο το κάνουν τώρα, σε αυτές τις συγκεκριμένες εκλογές, και δεν το είχαν κάνει άλλοτε σε κάποια από τις προηγούμενες.

Ξέρουν ότι τώρα, χάνοντας, θα αποδειχθούν πολύ πιο κερδισμένοι από όσο θα ήταν κερδίζοντας!! Θα εξασφαλίζουν αλλεπάλληλα προνόμια και οικονομικές ανταλλαγές, δίχως να έχουν καμία δυσάρεστη συνέπεια ή φθορά από την άσκηση της εξουσίας.

Άλλος θα κυβερνά κι αυτοί θα μασουλάνε…

 Λεωνίδας Εκιντζόγλου

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks