-
Αρχική > Ελλάδα > Πανηγυρίζει Ο Τσίπρας «Χρωστάμε Ευγνωμοσύνη Στους Βουλευτές Που Είπαν ΝΑΙ!» – «Γεννήθηκε Η Βόρεια Μακεδονία»

Πανηγυρίζει Ο Τσίπρας «Χρωστάμε Ευγνωμοσύνη Στους Βουλευτές Που Είπαν ΝΑΙ!» – «Γεννήθηκε Η Βόρεια Μακεδονία»

Μόλις ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για τη συμφωνία των Πρεσπών ο πρωθυπουργός ανέβασε στο λογαριασμό του στο facebook δήλωση χαρακτηρίζοντας ιστορική την ημέρα που γεννήθηκε η Βόρεια Μακεδονία.

Η δήλωση Τσίπρα

Σήμερα είναι μια μέρα ιστορική. Η Ελλάδα θωρακίζει σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της, την κληρονομιά της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας.

Σήμερα γράφουμε μια νέα σελίδα για τα Βαλκάνια.
Το μίσος των εθνικισμών, οι διενέξεις και οι συγκρούσεις δίνουν τη θέση τους στη φιλία, την ειρήνη και τη συνεργασία.
Οι επόμενες γενιές και στις δυο χώρες θα χρωστούν ευγνωμοσύνη στους βουλευτές που με θάρρος και τόλμη, έβαλαν τα θεμέλια για ένα μέλλον ειρήνης, αλληλεγγύης και αρμονικής συνύπαρξης ανάμεσα στους δυο λαούς.

Η Βόρεια Μακεδονία που σήμερα γεννήθηκε, θα είναι μια φίλη χώρα. Σύμμαχος και συμπαραστάτης της Ελλάδας στις προσπάθειές της για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη συνανάπτυξη στη περιοχή.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΑΕΦ
Μέσω twitter σχολίασε ο Ζόραν Ζάεφ την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή με 153 ψήφους.

Λίγο μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ο κ. Ζάεφ ανάρτησε φωτογραφία του με τον κ. Tσίπρα από την ημέρα της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Συγχαρητήρια φίλε μου, @tsipras_eu, μαζί με τους λαούς μας πετύχαμε μια ιστορική νίκη. Ζήτω η συμφωνία των Πρεσπών! Για την αιώνια ειρήνη και την πρόοδο των Βαλκανίων και της Ευρώπης», σχολίασε, αναρτώντας το μήνυμα τόσο στη γλώσσα του όσο και στα αγγλικά.
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑΝΑ ΜΜΕ
Τα Σκόπια αναφέρουν πως 153 Έλληνες βουλευτές ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας ενώ 146 ψήφισαν κατά, και φυσικά σε κάθε ιστοσελίδα η είδηση “φιγουράρει” πρώτη πρώτη.

Μάλιστα τα ΜΜΕ κάνουν ιδιαίτερη αναφορά, και μάλιστα ονομαστική, στους βουελυτές πέραν του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν “ΝΑΙ” στην συμφωνία. Αναφέρουν πως ήταν μια συζήτηση αρκετά αμφίρροπη και με ιδιαίτερη ένταση.

Πηγή: pentapostagma.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks