-
Αρχική > Απόψεις > Η δύναμη της αγροτιάς και η καθημερινή πάλη με τα στοιχειά της γης

Η δύναμη της αγροτιάς και η καθημερινή πάλη με τα στοιχειά της γης

Το να είσαι ανεξάρτητος επιχειρηματίας σήμερα στην Ελλάδα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το να είσαι αγρότης επιχειρηματίας, είναι ακόμη πιο δύσκολο! Δεν σου φτάνει η όλη πάλη με τα στοιχειά της γης και τις απρόοπτες κλιματολογικές συνθήκες,

με τα φυσικά φαινόμενα, που μπορούν να σου καταστρέψουν στα καλά καθούμενα μια ολόκληρη σοδειά και απάνω στην πιο κρίσιμη στιγμή να σε αφήσουν με δίχως καθόλου προϊόν στα χέρια, έχεις επιπροσθέτως να αντιμετωπίσεις και τις ατασθαλίες του ελληνικού κράτους…
Το οποίο κράτος, στα λόγια συντάσσεται πάντοτε με τον μόχθο των αγροτών, αλλά με όλες του τις δυνάμεις και με όλες του τις πρακτικές ύπουλα τον αντιστρατεύεται.
Αυξάνει διαρκώς την κρατική φορολογία και επινοεί νέες επιβαρύνσεις (ΕΝΦΙΑ χωραφιών).
Αυξάνει την τιμή του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, αδρανεί απέναντι σε φαινόμενα παράνομης εισαγωγής και ελληνοποίησης προϊόντων του εξωτερικού και δεν κάνει τίποτε για να δημιουργήσει και να συντηρήσει ένα πλαφόν τιμών βάσης των αγροτικών προιόντων με αποτέλεσμα να καθιστά την όλη επιχειρηματικότητα της υπαίθρου μια ασύμφορη και μάταια διαδικασία.
Οι αγρότες είναι άνθρωποι που παλεύουν να βγάλουν το ψωμί τους με τα ίδια τους τα χέρια. Με κουραστική δουλειά από τα άγρια χαράματα έως την πιο βαθιά νύχτα.
Είναι άνθρωποι που ζουν εκεί που η ζωή δεν είναι διόλου εύκολη κι οι ευκαιρίες ψυχαγωγίας και διασκέδασης εξαιρετικά περιορισμένες . Είναι άνθρωποι που θέλουν σεβασμό, βοήθεια, υποστήριξη, φροντίδα.
 Λεωνίδας Εκιντζόγλου

 

Top
Enable Notifications OK No thanks