-
Αρχική > Αθλητικά > Σήμερα ο κόσμος πρέπει να γεμίσει ασφυκτικά το Κλειστό – Η Καστοριά υποδέχεται τον πρωτοπόρο Ιωνικό (τρία ρεπορτάζ)

Σήμερα ο κόσμος πρέπει να γεμίσει ασφυκτικά το Κλειστό – Η Καστοριά υποδέχεται τον πρωτοπόρο Ιωνικό (τρία ρεπορτάζ)

Στην επαρχία ο κόσμος είναι πολύ διαφορετικός, δεν είναι «χορτασμένος» όπως στις μεγάλες πόλεις. Ενίοτε και δικαίως πολλές φορές, νοιώθει αδικημένος 

Αυτό των κάνει να «διψά» για επιτυχίες, να επιζητά διακρίσεις, που θα του δώσουν λίγες ώρες προβολής και δημοσιότητας. Ο αθλητισμός είναι μια «πηγή» που μπορεί να τα προσφέρει όλα αυτά, και η πόλη μας έχει την τύχη να διαθέτει τον Α.Σ. Καστοριάς.

Του Νίκου Καραμανλή

Οι «γουναράδες» και τη φετινή σεζόν συνεχίζουν τα βήματα προόδου, και σήμερα το απόγευμα στο «Δημήτρης Διαμαντίδης», καλούνται να στρέψουν τους προβολείς της μπασκετικής σκηνής πάνω τους, να πιστοποιήσουν την καλή τους αγωνιστική κατάσταση και να επιβληθούν του πρωτοπόρου Ιωνικού Νίκαιας. Το ευχάριστο είναι πως πετυχαίνουν τους «κυανόλευκους» σε καλό φεγγάρι, οπότε μία ενδεχόμενη νίκη θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση.

Το σύνολο του Πατρινού τεχνικού Νίκου Βετούλα μετρά 7 συνεχόμενες νίκες, όντας η πιο φορμαρισμένη ομάδα της κατηγορίας, σερί όμως που θαρρώ ευνόησε και το βατό πρόγραμμα, καθώς αυτό επιτεύχθηκε κόντρα σε ομάδες κάτω της πρώτης οκτάδας, με εξαίρεση το εντός έδρας παιχνίδι με τον Αμύντα και αυτό εκτός έδρας με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων (υπήρξαν έντονα παράπονα από τους Αιγαλεώτες για τη διαιτησία). Εκτός αυτού, στα δύσκολα οι Νικαιώτες «αγκομάχησαν», όπως στα ματς με Ηρακλή (ήττα), Ερμή Αγιάς (ήττα) και Καρδίτσα (νίκη), ενώ συνολικά μακριά από τον «Πλάτωνα» δύσκολα καταφέρνουν να επιβληθούν των αντιπάλων τους.

Προφανώς όμως ετούτα τα στοιχεία δεν μπορούν να μειώσουν την έως σήμερα πορεία του ιστορικού Ιωνικού, μήτε την εμπειρία και την ποιότητα του ρόστερ (επιπέδου Basket League), απλώς πιστοποιούν πως έχει τρωτά σημεία, πάνω στα οποία μπορεί να «χτίσει» το σύνολο του Νίκου Καραγιάννη για να κατακτήσει το ροζ φύλλο αγώνα. Και έχει τις δυνατότητες να τα καταφέρει, άλλωστε η ομάδα μας έχει αποδείξει πολλάκις πως ξέρει να μάχεται κόντρα σε κάθε αντίπαλο, δε παρατάει κανένα παιχνίδι, οι ήττες ήταν οριακές, ενώ και η δύναμη της έδρας μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στο ματς. Γι’ αυτό και ο κόσμος πρέπει να γεμίσει ασφυκτικά το γήπεδο και με τη φωνή του να δώσει ώθηση στους αθλητές μας. Είναι ένα ματς που πρέπει όλοι εντός και εκτός παρκέ να το προσεγγίσουν με σεβασμό στο σπουδαίο αντίπαλο αλλά… χωρίς φόβο.


Ο Ιωνικός Νίκαιας και ο Νίκος Καραγιάννης

Την αγωνιστική περίοδο 2012-13, ο Ιωνικός Νίκαιας είχε θέσει «ψηλά τον πήχη» στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας του Νότου. Το μέτριο όμως ξεκίνημά του και η εντός έδρας ήττα, στις 25 του Νοέμβρη, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής από την Λιβαδειά με σκορ 62-68, στάθηκε η αφορμή να απολυθεί από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου ο κόουτς Δημήτρης Μισσιακός.

Ο πάγκος των Νικαιωτών όμως δεν έμελε να μείνει για πολλές μέρες «ορφανός»… στις 1 του Δεκέμβρη τα «ηνία» δόθηκαν σ’ έναν έμπειρο και καταξιωμένο τεχνικό με πλούσιο βιογραφικό: «Η επιτροπή μπάσκετ του Α.Ο. Ιωνικού Νικαίας καλωσορίζει στην οικογένεια του Ιωνικού το Νίκο Καραγιάννη ως πρώτο προπονητή της ανδρικής ομάδας του συλλόγου. Ο Νίκος Καραγιάννης ξεκίνησε την καριέρα του ως πρώτος προπονητής από το Παλαιό Φάληρο το 2000 και στη συνέχεια εργάστηκε στον Γ.Σ. Λάρισας, στο Περιστέρι (το οποίο οδήγησε στην επιστροφή στην Α1 Εθνική κατηγορία), στο Αιγάλεω, τον Δούκα, τον Ηλυσιακό, το Ρέθυμνο και την ΑΕΚ. Ως καθηγητής στο αθλητικό σχολείο του Βύρωνα κατέκτησε το παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα στη Γαλλία και πήρε το πανελλήνιο πρωτάθλημα».

Το ντεμπούτο του νυν τεχνικού του Α.Σ. Καστοριάς ήταν άμεσο, την επόμενη κιόλας ημέρα κάθισε στον πάγκο των «Ρέιντζερς» στο εκτός έδρας ματς με την Εξω Παναγίτσα Χαλκίδας με τους Πειραιώτες να επικρατούν εύκολα με σκορ 44-92. Και αν όπως λένε η «αρχή είναι το ήμισυ του παντός», το τέλος της χρονιάς για την ομάδα και τον ίδιο ήταν ακόμη καλύτερο καθώς ο Ιωνικός τερμάτισε στη 2η θέση και μετά από μπαράζ στο Κλειστό του Σπόρτιγκ, απέναντι στον Εθνικό, πανηγύρισε την άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Την επόμενη σεζόν (2013-14) ο Νίκος Καραγιάννης «εξαργύρωσε» την περσινή του επιτυχία παραμένοντας κάτοικος Νίκαιας, με τον Ιωνικό να πραγματοποιεί εκ νέου πορεία πρωταθλητισμού, όμως να χάνει την άνοδο για την Α2 στις λεπτομέρειες, γνωρίζοντας οδυνηρή ήττα από το Μαρούσι στον «Πλάτωνα» και να τερματίζει εν τέλει στη 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα (20-6).

Η τελευταία του όμως χρονιά στους Νικαιώτες (2014-15) δεν εξελίχθηκε ομαλά. Οι «κυανόλευκοι» ευρισκόμενοι σε μια μεταβατική περίοδο, πραγματοποίησαν μέτρια πορεία, οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματά τους δεν ήταν τα επιθυμητά, με επακόλουθο να λυθεί η συνεργασία των δύο πλευρών περί τα μέσα Μαρτίου του 2015, με τον σύλλογο να τον ευχαριστεί για την προσφορά του: «Ευχαριστούμε τον Νίκο Καραγιάννη για την προσφορά του και το σημαντικό έργο που επιτέλεσε από την έναρξη της συνεργασίας μας, και την αποφασιστική συμβολή του στην άνοδο και την πορεία της Ομάδας μας στην Β’ Εθνική. Ο Νίκος Καραγιάννης έχει γράψει μια ξεχωριστή σελίδα στην Ιστορία του Ιωνικού Νικαίας. Του ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία στο μέλλον».


Ο Ανδρέας Πετρόπουλος

Ο Α.Σ. Καστοριάς υποδέχεται το Σάββατο το απόγευμα τον πρωτοπόρο Ιωνικό, σε ένα σπουδαίο ματς για την ομάδα αλλά και ιδιαίτερο για τον αθλητή μας Ανδρέα Πετρόπουλο, καθώς έχει αγωνιστεί στους Νικαιώτες τη σεζόν 2016-17.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά…

Ο 25χρονος (γεννημένος στις 11 Φεβρουαρίου του 1994) ύψους 1,96 μ. γκαρντ/φόργουορντ ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του Πανιωνίου, με εντυπωσιακή μάλιστα παρουσία στο εφηβικό τμήμα του «Ιστορικού», εκεί, που διέπρεψε με συμπαίκτες τους Δημήτρη Αγραβάνη και Βασίλη Τολιόπουλο.

Σε ηλικία 18 ετών με την άδεια των «κυανέρυθρων» συμμετείχε στις προπονήσεις του Παγκρατίου αφήνοντας άριστες εντυπώσεις και εν τέλει να καταλήγει στους «ροσονέρι» με την μορφή δανεισμού, καθώς τόσο ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης, όσο και ο τότε προπονητής του Πανιωνίου Γιάννης Σφαιρόπουλος υπολόγιζαν τα μέγιστα στο ταλέντο του. Με το Παγκράτι αγωνίστηκε την σεζόν 2013-14 στην Α2 κατηγορία, όπου και πραγματοποίησε πολύ καλή σεζόν και έμαθε πολλά δίπλα στον Φώτη Βασιλόπουλου.

Την αμέσως επόμενη περίοδο 2014-15 επέστρεψε στη «πλατεία» στην Basket League, όπου μέτρησε 10 συμμετοχές, χρονιά όμως που οι «πάνθηρες» αποχαιρέτησαν την μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Την σεζόν 2015-16 φόρεσε την φανέλα της Δόξας Λευκάδας, στην Α2, χρονιά που οι νησιώτες είχαν θέσει υψηλούς στόχους υπό την τεχνική καθοδήγηση των Βαγγέλη Ζιάγκου αρχικά και Φώτη Τακιανού εν συνεχεία, με τον Ανδρέα Πετρόπουλο να είναι από τους καλύτερους στο πρωτάθλημα.

Το 2016-17 συμφώνησε με τον πρόεδρο του Πανιωνίου Ιωνα Βαρουξάκη να επιστρέψει στο προσφυγικό σωματείο, δεν έμεινε όμως για πολύ καιρό στο «Αρτάκης», μέτα από λίγους μήνες έλυσε το συμβόλαιό του και κατηφόρησε στον Πειραιά, στην Νίκαια και στον τοπικό Ιωνικό στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής του Νότου. Στους «κυανόλευκους» του δόθηκε η ευκαιρία που αναζητούσε καιρό, μέσω της εμπιστοσύνης με την οποία τον περιέβαλε ο προπονητής Περικλής Ταυρόπουλος, να έχει ηγετικό ρόλο… «Ο κόουτς μου δείχνει εμπιστοσύνη, μου δίνει μπάλες και συμμετοχή, με ευχαριστεί πάρα πολύ γιατί είναι και η πρώτη φορά που το κάνω σε ομάδα». «Στον αθλητισμό λένε ότι το να έχεις παιχνίδια στα πόδια σου είναι το σημαντικότερο πράγμα. Στον Ιωνικό μου δόθηκε η ευκαιρία που αναζητούσα καιρό μέσω της εμπιστοσύνης του προπονητή, να έχω έναν ηγετικό ρόλο κερδίζοντας έτσι πολλά πράγματα τόσο στην ψυχολογία μου όσο και στο παικτικό κομμάτι». Μάλιστα σ’ αυτόν τον ένα χρόνο που φόρεσε την φανέλα με το αστέρι στο στήθος κατάφερε να δεθεί με τους φίλους του συλλόγου όντας εκ των αγαπημένων παικτών της κερκίδας.

Την περσινή περίοδο 2017-18 επέστρεψε στη Λευκάδα και στην Α2, όπου μέτρησε κατά μέσο όρο με την Δόξα 7,4 πόντους και 3,2 ριμπάουντ σε 29 παιχνίδια.

Νίκος Καραμανλής

KASTORIA BASKETBALL& FOOTBALL CLUB

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks