-
Αρχική > Διεθνή > Το Λος Άντζελες αποφάσισε την απαγόρευση της γούνας από το 2021

Το Λος Άντζελες αποφάσισε την απαγόρευση της γούνας από το 2021

Είναι η μεγαλύτερη πόλη στις ΗΠΑ που απαγορεύει τη γούνα σε ενδύματα και αξεσουάρ

Το δημοτικό συμβούλιο του Λος Άντζελες ψήφισε υπέρ της απαγόρευσης πώλησης και παραγωγής προϊόντων από γούνα εντός των ορίων του δήμου.
Με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας το Λος Άντζελες είναι πλέον η μεγαλύτερη πόλη στις ΗΠΑ που απαγορεύει τη γούνα σε ενδύματα και αξεσουάρ.
Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2021 και θα απαγορεύει ρητά την πώληση προϊόντων και ενδυμάτων που κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου ή εν μέρει από γούνα και αξεσουάρ μόδας, όπως τσάντες, παπούτσια, καπέλα, ρούχα και κοσμήματα.
Νωρίτερα πέρυσι, το Σαν Φρανσίσκο απαγόρευσε επίσης την πώληση γούνας, ενώ άλλοι δήμοι στην Καλιφόρνια, όπως το Δυτικό Χόλιγουντ και το Μπέρκλεϊ, έκαναν το ίδιο.
Το σχέδιο ψηφίσματος για το ‘Fur Ban» (Απαγόρευση Γούνας) προωθήθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο, Μπομπ Μπλούμενφιλντ, ο οποίος το παρουσίασε μαζί με τον συνάδελφό του, Πολ Κόριτζ και υποστηρίχθηκε επίσης από τον Μιτς Ο’ Φάρελ.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το δημοτικό συμβούλιο του Λος Άντζελες υποστήριξε τη σύνταξη σχεδίου απόφασης.
Ικανοποιημένος για την υιοθέτησή της ο Μπομπ Μπλούμενφιλντ τόνισε: «Αυτή η θλιβερή και απάνθρωπη πρακτική πρέπει να τελειώσει και σήμερα είπαμε δυνατά και ξεκάθαρα ότι η γούνα δεν θα έχει μέλλον στο Λος Άντζελες. Είμαι περήφανος που η πόλη μας έκανε ένα τεράστιο βήμα για να τερματίσει την άσκοπη δολοφονία των ζώων, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε προς την κατεύθυνση της τελικής εξάλειψης αυτής της άθλιας αγοράς».
Οι υποστηρικτές της εμπορίας γουναρικών δεν διαμαρτυρήθηκαν για την ψηφοφορία στο Λος Άντζελες, αλλά «εμφανίστηκαν πολλοί υπέρμαχοι της ευζωίας των ζώων», ανέφερε εκπρόσωπος του δημοτικού συμβούλου Πολ Κόριτζ στο WWD.

Top
Enable Notifications OK No thanks