-
Αρχική > Τοπικά νέα > Δημοσκόπηση για τον επόμενο Δήμαρχο Καστοριάς : Η συμμετοχή, οι προτιμήσεις και η κατάταξη

Δημοσκόπηση για τον επόμενο Δήμαρχο Καστοριάς : Η συμμετοχή, οι προτιμήσεις και η κατάταξη

Το κλίμα γύρο από τις επικείμενες εκλογές για την αυτοδιοίκηση όλο και «ζεσταίνεται». Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων ιδίως στους Δήμους, σε συνδυασμό με την απόσυρση ορισμένων επίδοξων μνηστήρων, ξεκαθαρίζουν το τοπίο και τα δεδομένα μέσα στα οποία θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές.

Παράλληλα, η συγκρότηση των ψηφοδελτίων και η δημοσιοποίηση ονομάτων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων φυσικό είναι να προκαλούν το ενδιαφέρον του κόσμου, μιας και η έναρξη της μάχης του σταυρού έχει ήδη αρχίσει και προμηνύεται να ενταθεί με την πάροδο του χρόνου.

Το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για τις εκλογές αποτυπώνεται και στον Δήμο Καστοριάς. Σταδιακά αποκρυσταλλώνεται η εικόνα σχετικά με το ποιοι θα είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι Καστοριάς.

Παρότι όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν διάφορες δημόσιες ανακοινώσεις και σενάρια που ανέβαζαν τον αριθμό των υποψηφίων ακόμη και σε διψήφιο αριθμό, όσο περνάει ο καιρός οι υποψηφιότητες περιορίζονται και οι συνδυασμοί που τελικά θα διεκδικήσουν την ψήφο των Καστοριανών ξεδιπλώνουν τις προεκλογικές τους εκστρατείες.

Με βάση λοιπόν, τις δημόσιες διακηρύξεις που έχουν ήδη διατυπωθεί από τους υποψηφίους Δημάρχους Καστοριάς, το kastoria365 προχώρησε στη διενέργεια διαδικτυακής δημοσκόπησης με το ερώτημα ποιον προτιμούν οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μας ως επόμενο Δήμαρχο Καστοριάς.

Το πρώτο συμπέρασμα που προέκυψε είναι το υψηλό ενδιαφέρον του κόσμου που αποτυπώθηκε στη μεγάλη συμμετοχή στη διαδικτυακή σφυγμομέτρηση του kastoria365. Συνολικά 2.550 επισκέπτες της ιστοσελίδας μας κατέθεσαν την προτίμηση τους ως προς το πρόσωπο που επιθυμούν να καταλάβει το δημαρχιακό θώκο της Καστοριάς.

Η κατάταξη των υποψηφίων Δημάρχων Καστοριάς με βάση τις προτιμήσεις των πολιτών που συμμετείχαν στη διαδικτυακή σφυγμομέτρηση του kastoria365 έχει ως εξής : Γ. Κορεντσίδης 50,00% (1.275 ψήφοι), Κ. Σπύρου 42,67% (1.088 ψήφοι), Στ. Μαγαλιός 1,96% (50 ψήφοι), Σ. Αδαμόπουλος 1,65% (42 ψήφοι), Γ. Πετκανάς 1,25% (32 ψήφοι), Β. Χαραμοπούλου 1,25% (32 ψήφοι) και Α. Ευαγγέλου 1,22% (31 ψήφοι).

Βέβαια αξίζει να τονιστούν ορισμένες επισημάνσεις. Το είδος της διαδικτυακής έρευνας έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και περιορισμούς. Επίσης, οι υποψήφιοι ενδέχεται να μεταβληθούν είτε με προσθήκες, είτε με αποχωρήσεις.

Κυρίως όμως όσο θα περνάει ο καιρός θα ξεκαθαρίζει το τοπίο, οπότε θα έχουμε τη δυνατότητα να διερευνήσουμε ξανά τις προτιμήσεις των επισκεπτών του kastoria365 τόσο για τον Δήμο Καστοριάς, όσο και για τους Δήμους Άργους Ορεστικού και Νεστορίου, αλλά και για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 

kastoria 365.gr

Top
Enable Notifications OK No thanks