-
Αρχική > Διεθνή > Το βραβείο της καλύτερης μητέρας! Ντυνόταν άντρας για 43 χρόνια για να συντηρήσει την οικογένειά της!!!

Το βραβείο της καλύτερης μητέρας! Ντυνόταν άντρας για 43 χρόνια για να συντηρήσει την οικογένειά της!!!

Το βραβείο της ιδανικής μητέρας πήρε μια 64χρονη Αιγύπτια, σε τελετή που διεξήχθη στο Λούξορ, από τη δημοτική αρχή.

Η Σίσα Αμπού Νταούχ ήταν μόλις 21 ετών και έγκυος, όταν ο άντρας της πέθανε, αφήνοντάς την μόνη και χωρίς εισόδημα, να φροντίσει ένα μικρό koριτσάκι.

«Για να προστατευτώ από τους άντρες και τη αυστηρότητα του βλέμματός τους, εξαιτίας των παραδόσεων, αποφάσισα να γίνω άντρας… και φόρεσα τα ρούχα τους και δούλευα μαζί τους σε άλλα χωριά που δεν με ξέρει κανείς» είπε στο Αλ Αραμπίγια.Η Σίσα Αμπού, ντυνόταν επί 43 χρόνια με την τζιλμπάμπ, μια ολόσωμη γκρι φορεσιά, σχετικά φαρδιά με φαρδιά μανίκια και φορούσε και λευκό τουρμπάνι, ή ένα παραδοσιακό καπέλο που λέγεται «τακίγια».

Έκανε διάφορες,εκτός από το να γυαλίζει παπούτσια και να ζητιανεύει στους δρόμους, χρειάστηκε να κουβαλήσει τούβλα και σακιά με τσιμέντο για οικοδομές.Η ανάγκη για προσφορά, αυξήθηκε, όταν ο άντρας της κόρης της αρρώστησε και δεν μπορούσε να εργαστεί, συνεπώς ο κλήρος έπεσε και πάλι σε αυτή, να συνεχίσει εργάζεται ντυμένη σαν άνδρας.

Σε αναγνώριση της προσφοράς της η πόλη του Λούξορ, της απένειμε το βραβείο της κορυφαίας προσωπικότητας για τη συντήρηση της οικογένειάς της.

Πηγή: www.diaforetiko.gr

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks