-
Αρχική > Ελλάδα > Τριχόπτωση, ένα πρόβλημα που όμως έχει λύσεις

Τριχόπτωση, ένα πρόβλημα που όμως έχει λύσεις

Ποια είναι τα συνηθισμένα αίτια και πώς θα την αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά

Η τριχόπτωση είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί  ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων.

Η απώλεια των μαλλιών δημιουργεί, τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες, μια ψυχική επιβάρυνση, καθώς εκλαμβάνεται ως σημάδι γήρανσης.

Καταρχάς ας ορίσουμε το τι είναι η τριχόπτωση. Ο φυσιολογικός αριθμός τριχών που χάνει κανείς καθημερινά είναι 50-100. Η απώλεια τριχών πέραν του αριθμού αυτού θεωρείται παθολογική και αυτό ορίζεται ως «τριχόπτωση».

Ποια είναι όμως τα αίτια της τριχόπτωσης;

Οι παράγοντες που καθορίζουν την εξέλιξη του τριχωτού της κεφαλής κατά τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου είναι η κληρονομικότητα, η βαφή, η υπερβολική θερμότητα κατά το στέγνωμα των μαλλιών, η χρήση ακατάλληλων προϊόντων περιποίησης, οι παθήσεις του θυρεοειδούς, οι παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής, η λήψη φαρμάκων, η κακή διατροφή και το στρες.

Θα μπορούσαμε να κατηγοριοποιήσουμε τις αιτίες σε γενετικές, τρόπο ζωής και δερματικά προβλήματα.

Στην πρώτη περίπτωση, δηλαδή τα γενετικά αίτια, απευθυνόμαστε κυρίως στα γονίδια και την ηλικία. Στον τρόπο ζωής συμπεριλαμβάνεται η διατροφή, το άγχος αλλά και το συχνό και σφιχτό δέσιμο των μαλλιών. Τέλος στα δερματικά προβλήματα, εννοούμε κυρίως την ψωρίαση και την σμηγματορροϊκή δερματίτιδα.

Όπως θα δείτε και στην επεξηγηματική εικόνα που ακολουθεί δεν υπάρχει καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις που δεν αντιμετωπίζεται. Υπάρχει πλήθος θεραπειών και προϊόντων, που πρέπει ωστόσο πάντα να συνοδεύονται από την κατεύθυνση ειδικού.

Το Δερματολογικό Κέντρο Dermacen στο Κολωνάκι λειτουργεί από το 1983 –με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των πελατών και την παροχή έγκυρης πληροφόρησης και φροντίδας– και με τριαντάχρονη και πλέον εμπειρία στο χώρο της διάγνωσης, πρόληψης και αντιμετώπισης των διαφόρων δερματολογικών και αφροδισιολογικών παθήσεων δεν θεωρείται άδικα expert στο είδος του.

Μπορείτε να το επισκεφτείτε για ζητήματα τριχόπτωσης και να αφεθείτε στα χέρια των ειδικών που σίγουρα θα δώσουν την λύση που αναζητάτε.

Πληροφορίες

Βαλαωρίτου 18, Κολωνάκι

τηλ. 2103647852

ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks