-
Αρχική > Αθλητικά > Α2 : Δύσκολη η αποστολή της Καστοριάς στο Ιβανώφειο κόντρα στον Ηρακλή

Α2 : Δύσκολη η αποστολή της Καστοριάς στο Ιβανώφειο κόντρα στον Ηρακλή

Tο εγχείρημα του να φύγει αλώβητος ο Α.Σ. Καστοριάς από το Ιβανώφειο, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο
Κάποιοι μάλιστα, προεξοφλούν από τώρα την αποτυχία της ομάδας μας, θα μου επιτρέψετε όμως να διαφωνήσω, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στον αθλητισμό και όχι μόνο, δεν είσαι ποτέ «χαμένος από χέρι», αλλά αντίθετα με δουλειά και τύχη μπορείς να καταφέρεις πολλά.

Σ’ αυτό που θα συμφωνήσω όμως, είναι πως θα απαιτηθεί μεγάλη προσπάθεια, πόσο μάλλον δε όταν έχεις απέναντί σου μια ομάδα με τεράστια ιστορία στα αθλητικά δρώμενα της χώρας, με πολύ βαριά φανέλα, με ποιοτικό και έμπειρο ρόστερ επιπέδου Basket League και… πολύ κόσμο να την ακολουθεί.

Πάραυτα το σύνολο του Νίκου Καραγιάννη έχει αποδείξει πολλάκις πως μπορεί να κοιτάξει στα μάτια οποιοδήποτε αντίπαλο της Α2 και θαρρώ πως το ίδιο θα πράξει και κόντρα στον «Γηραιό». Κάτι που εστερνίζεται εμμέσως πλην σαφώς και ο κόουτς των Θεσσαλονικιών Κώστας Μέξας: «Το παιχνίδι με την Καστοριά είναι δύσκολο, είναι μια ομάδα με ποιότητα», προειδοποιεί.

Στα αμιγώς αγωνιστικά τώρα, η ομάδα μας, για να βάλει τις βάσεις για κάτι καλό, οφείλει να κάνει κάτι που ξέρει πολύ καλά, να… παίξει ΑΜΥΝΑ, άμυνα που θα… «τρώει σίδερα». Και εδώ που τα λέμε δε γίνεται κι αλλιώς, από την στιγμή που έχεις απέναντί σου μια ομάδα που πετυχαίνει κατά μέσο όρο 81,4 πόντους συνολικά και 83 στο σπίτι της, επιβάλλεται να δώσεις βαρύτητα σε τούτο το κομμάτι του παιχνιδιού, πόσο μάλλον δε από την στιγμή που εμείς πετυχαίνουμε 70,1 πόντους κατά μέσο όρο συνολικά και 68,8 εκτός Καστοριάς.

Με απλά μαθηματικά λοιπόν, για να έχουμε ελπίδες για το «διπλό» θα πρέπει να «κατεβάσουμε» τον Ηρακλή κάτω των 67 πόντων. Δύσκολο, αν αναλογιστεί κανείς πως τελευταία φορά που κατάφερε κάποια ομάδα να περιορίσει σ’ αυτά τα επίπεδα τους «κυανόλευκους», ήταν το Περιστέρι του Νίκου Καραγιάννη, πριν 1 χρόνο και 2 μήνες περίπου (07/01/18), με τον σύλλογο της Δυτικής Αττικής να επικρατεί στη Θεσσαλονίκη με σκορ 59-72.

Σε κανένα άλλο παιχνίδι από εκείνη τη στιγμή μέχρι και σήμερα δεν δέχτηκαν κάτω από 70 πόντους στο Ιβανώφειο. Και μιας και μιλάμε για ένα στατιστικό γεγονός αξίζει να αναφέρουμε πως η τελευταία ήττα του Ηρακλή στην έδρα του ήταν στις 24/02/18 από τον Απόλλωνα Πατρών (84-91)!

Υγ:
Αλλο ένα επεισόδιο στην κόντρα μεταξύ του διοικητικού ηγέτη των «κυανόλευκων» Θοδωρή Δρακόπουλο και των οργανωμένων οπαδών της Αυτόνομης Θύρας 10, ήρθε να προστεθεί στο κάδρο των «αντιμαχώμενων» πλευρών, διατηρώντας έτσι το «κλίμα» έντασης στο εσωτερικό του συλλόγου.(https://www.iraklis1908.gr/αθ-10υποκρίσια-απο-δρακόπουλο/).

Υγ2: Εναν πρώην που τα προηγούμενα δύο χρόνια άφησε το στίγμα του στον Α.Σ. Καστοριάς και συνέδεσε το όνομά του με την άνοδο του συλλόγου από την Β’ Εθνική στην Α2 κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, θα συναντήσει η ομάδα μας το Σάββατο το απόγευμα. Ο λόγος για τον 34χρονο φόργουορντ/σέντερ Σταμάτη Μπένα.
Νίκος Καραμανλής
sentranews.gr

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks