-
Αρχική > Ελλάδα > Μειώνεται η στρατιωτική θητεία: Ποιοι θα υπηρετούν λιγότερο

Μειώνεται η στρατιωτική θητεία: Ποιοι θα υπηρετούν λιγότερο

Στρατιωτική θητεία:Σημαντικές αλλαγές σε ό,τι αφορά τη θητεία των στρατευσίμων στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προανήγγειλε την Τρίτη (12/03/2019) ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας.

Ο κ. Ρήγας απαρίθμησε σειρά μέτρων για την περαιτέρω μείωση της στρατιωτικής θητείας κατά περίπτωση

Σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», σημείωσε πως το προωθούμενο σχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, μειωμένη θητεία για όλα τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών καθώς επίσης και για τους στρατεύσιμους που επιλέγουν να υπηρετήσουν με εναλλακτική θητεία.

Ειδικότερα ι αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε πως η στρατιωτική θητεία θα μειωθεί στους έξι μήνες θα αφορά όλα τα αγόρια των πολυτέκνων οικογενειακών που έχουν πέντε παιδιά και πάνω οποτεδήποτε και αν υπηρετήσουν και όχι μόνο το πρώτο παιδί όπως ισχύει σήμερα.

Για τις τρίτεκνες οικογένειες, η θητεία όλων των στρατεύσιμων θα διαμορφώνεται στο εξής οκτώ μήνες.

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, την εναλλακτική θητεία, ο Παναγιώτης Ρήγας εξήγησε πως η Ελλάδα θα πρέπει να συμμορφωθεί με τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Συνεπώς η εναλλακτική θητεία από τους 15 μήνες μειώνεται στους 12.

Τι θα γίνει με τους ανυπότακτους και τους αντιρρησίες συνείδησης

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή (09/03/2019), σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ1 είχε αναφερθεί στην πρόνοια του νέου νομοσχεδίου αναφορικά με τους ανυπότακτους αλλά και για τους αντιρρησίες συνείδησης.

Σε ό,τι αφορά τους ανυπότακτους, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε πως «όσα παιδιά μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2020 πάνε φαντάροι, κλείνουν όλα τα θέματα που είχαν στρατολογικά, ποινικά ή διοικητικά».

Τέλος, για με τους αντιρρησίες συνείδησης, ο κ. Ρήγας είπε πως «όσοι επιθυμούν να εξαγοράσουν το υπόλοιπο της θητείας τους κατεβαίνει το όριο. Αυτό μπορεί να γίνει εφόσον έχουν συμπληρώσει το 33ο έτος από το 35ο που ισχύει σήμερα».

https://www.newsbomb.gr

Top
Enable Notifications OK No thanks