-
Αρχική > Παραπολιτικά > Θεόδωρος  Καραπίδης :”Από έργο μηδέν και για ελπίδα στους θυμωμένους…”

Θεόδωρος  Καραπίδης :”Από έργο μηδέν και για ελπίδα στους θυμωμένους…”

Αυτό φαίνεται να είναι τόσο το παρελθόν, όσο και το παρόν του κ. Καρυπίδη στις περιφερειακή διοίκηση της Δυτικής Μακεδονίας, ειδικότερα σε ότι αφορά τον νομό Καστοριάς.

Μια πενταετία που παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες και τις σημαδιακές φωτογραφήσεις-εκδηλώσεις δεν επέφερε τίποτα στον νομό Καστοριάς, και ουσιαστικά θεωρείται χαμένη από όλες τις πλευρές.

Η περιφερειακή διοίκηση του κ. Καρυπίδη έτσι και αλλιώς δεν έχει να επιδείξει ιδιαίτερες δάφνες με την απόδοση της σε όλη την Δυτική Μακεδονία. Στην Καστοριά ωστόσο, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς ακόμα και στα ίδια τα λεγόμενα και τις πράξεις της διοίκησης Καρυπίδη.

Για παράδειγμα, η προκλητικότατη, πλην βέβαια ειλικρινής, τοποθέτηση του ιδίου πριν αρκετούς μήνες  στο περιφερειακό συμβούλιο που έλαβε χώρα μέσα στην Καστοριά (Άργος Ορεστικό), ότι η Καστοριά και τα έργα υποδομής της δεν αποτελούν προτεραιότητα του και θα επικεντρωθεί στον άξονα Κοζάνης – Φλώρινας, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αντίδραση μάλιστα από τους τοπικούς μας περιφερειακούς συμβούλους, είναι πράξη ουσιαστικής πολιτικής επιλογής.

Ακόμα και στον απολογισμό των πεπραγμένων του κ. Καρυπίδη, λίγες εβδομάδες νωρίτερα, μετά βίας θα αναγνώσουμε  στην μακροσκελή λίστα παρεμβάσεων που παρουσίασε, δύο εργάκια μικρού προϋπολογισμού, στην Καστοριά και στο Άργος,  και ένα μεταπτυχιακό, το οποίο χρηματοδότησε ο ΤΑΠ!

Τέλος, στην πρόσφατη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας διαπιστώσαμε την κατάντια του τόπου μας και την αντιμετώπιση που είχε η Καστοριά από την ομάδα Καρυπίδη, αφού δίπλα στα 4.200.000€ για την συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου στην Κοζάνη και τα 950.000€ στα Γρεβενά, η Καστοριά έλαβε κάτι παραπάνω από 1.000€ για την θεατρική παράσταση ενός συλλόγου της πόλης.

Έχοντας πράξει αυτά τα ελάχιστα στην Καστοριά, με ευθύνη βεβαίως και των καστοριανών αντιπεριφερειαρχών, μιας και όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Καστοριάς ανέλαβαν χαρτοφυλάκιο, και γνωρίζοντας την απογοήτευση που κυριαρχεί στον νομό, ο κ. Καρυπίδης καταφεύγει στην λύση ανάγκης για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου του και προσκαλεί απογοητευμένους γαλάζιους υποψηφίους που δεν κατάφεραν να επιλεγούν στην λίστα του κ. Κασαπίδη.

Με μεταγραφές όμως τελευταίας στιγμής και μάλιστα ετερόδοξων στοιχείων δεν σώζεται η παρτίδα. Φανταστείτε να ερχόταν ψήφισμα για την συμφωνία των Πρεσπών και εκτός της φυγής ή της άρνησης των περιφερειακών συμβούλων της ομάδας του να ψηφίσουν το ψήφισμα διαμαρτυρίας να υπάρχουν και φανατικοί υπέρμαχοι. Το μέλλον θα δείξει….

 

Ο Παρτηρητής

 

Top
Enable Notifications OK No thanks