-
Αρχική > Απόψεις > Δήμος Καστοριά :Μεκελειό με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους(Δώρα Κωτσοπούλου )

Δήμος Καστοριά :Μεκελειό με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους(Δώρα Κωτσοπούλου )

Oι επερχόμενες εκλογές ως γνωστόν θα γίνουν με το καινούριο νόμο ο οποίος αναμένεται να δημιουργήσει πολλά προβλήματα και παράδοξα

. Ένα από αυτά έχει να κάνει με τον τρόπο που θα μοιραστούν οι έδρες λόγω των πολλών συνδυασμών. Αν για παράδειγμα κατέβουν έξι ψηφοδέλτια, σημαίνει πως από τις 41 έδρες οι έξι είναι ήδη καταλυμένες από τους υποψήφιους δημάρχους.

Ουσιαστικά όμως είναι 6 από τις 18 καθώς τις καταλαμβάνουν από τις έδρες που αφορούν την δημοτική ενότητα Καστοριάς, την πόλη δηλαδή, με τον Απόσκεπο και το Κεφαλάρι. Αφορούν το ένα τρίτο των εδρών της πόλης και μένουν μόλις 12 για τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Αν υποθέσουμε πως οι τέσσερις συνδυασμοί που θα μείνουν έξω από το δεύτερο γύρο θα βγάλουν στην πόλη άλλους τέσσερις με πέντε συμβούλους , έναν ακόμα δηλαδή, πλην του υποψήφιου δημάρχου, μόλις εφτά η οχτώ θα εκλέξουν οι δυο πρώτοι.

Εκτός δηλαδή του Δημάρχου ο πρώτος συνδυασμός θα εκλέξει στην καλύτερη περίπτωση 4 ακόμα υποψηφίους που θα προέρχονται από την πόλη της Καστοριάς. Υπάρχει επομένως το ενδεχόμενο να δούμε να μένουν έξω από τον πρώτο συνδυασμό υποψήφιοι με 500 και πλέον σταυρούς ενώ θα εκλεγούν από τους δυο τελευταίους με 150-200. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ο νέος νόμος δεν βοηθάει να εκλεγούν όσοι δεν έχουν μεγάλη εμπειρία ή δεν είναι τόσο προβεβλημένοι.

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks