-
Αρχική > Ελλάδα > Σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ: «Τρύπα» 230 χιλιάδων ευρώ στο πόθεν έσχες του εκλεκτού του Άδωνι

Σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ: «Τρύπα» 230 χιλιάδων ευρώ στο πόθεν έσχες του εκλεκτού του Άδωνι

την εισαγγελία κατά της διαφθοράς παραπέμπεται ο πρώην εκπρόσωπος εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ (κι εκλεκτός του Άδωνι Γεωργιάδη)

Σταμάτης Πουλής, καθώς κατά τον έλεγχο πόθεν έσχες που διεξήχθη βρέθηκε ποσό 230.000 ευρώ, τα οποία αδυνατεί να δικαιολογήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, η υπόθεση έχει σπάσει στα δύο. Η μια δικογραφία αφορά στο πλημμέλημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες διαβιβάστηκε για την άσκηση ποινικής δίωξης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η άλλη δικογραφία είναι βαρύτερη, καθώς αφορά στα 230.000 ευρώ που δεν δικαιολογεί ως νόμιμα εισοδήματα, διαβιβάστηκε στην εισαγγελία διαφθοράς καθώς αφορά σε μαύρο χρήμα και άρα στο κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σταμάτης Πουλής έχει ήδη στην πλάτη του ακόμα δύο δικογραφίες για κακουργήματα που αφορούν σε παράνομες προσλήψεις του ΚΕΕΛΠΝΟ ενώ οι ελεγκτές της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, διερευνούν και την υπόθεση της εταιρείας του στην Βουλγαρία, που είχε ιδρύσει με την σύζυγο του, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου. Μέτοχος στην εταιρεία με την ονομασία Red Pepper ήταν επίσης η Αντιγόνη Χατζή, σύζυγος του δημοσιογράφου Τάκη Χατζή.

Οι κακουργηματικές διώξεις

Πριν από λίγες ημέρες ασκήθηκαν νέες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για αρκετά πρώην στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ για μια ακόμα δικογραφία για παράνομες προσλήψεις στο Κέντρο.

Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για απιστία από κοινού σε συνδυασμό με τον νόμο 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου, άμεση συνέργεια σε απιστία, ψευδείς βεβαιώσεις, σύσταση συμμορίας.

Η υπόθεση αφορά 74 παράνομες προσλήψεις και σύμφωνα με πόρισμα της επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, επί των ημερών των συγκεκριμένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, το Κέντρο λειτουργούσε ως εργοστάσιο παράνομων προσλήψεων και ρουσφετιών. Τη δίωξη άσκησε μετά από ενδελεχή έρευνα ο επίκουρος εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, αλλά και Διαφθοράς, Ιωάννης Δραγάτσης.

Κατηγορούμενοι είναι οι: Τζένη Κρεμαστινού, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, Κατερίνα Πολύζου, Σταμάτης Πουλής και Θεόδωρος Παπαδημητρίου.

 

https://tvxs.gr/news/ellada/

 

Top
Enable Notifications OK No thanks