-
Αρχική > Παραπολιτικά > Τα παραλειπόμενα των συνεντεύξεων

Τα παραλειπόμενα των συνεντεύξεων

Λόγω ειδικότητας, έχω αρχίσει και παρακολουθώ συνεντεύξεις υποψηφίων δημοτικών συμβούλων από το e-radio και μένω παγωτός

. Πολλοί από αυτούς έχουν τόσο θολή και συγκεχυμένη σκέψη που ειλικρινά απορώ πως καταφέρνουν κάθε πρωί και δένουν τα κορδόνια των παπουτσιών τους. Οσο πιο πολλά πτυχία μάλιστα έχουν, τόσο πιο μακριά την πάνε την μπουρδολογία ή την κοινοτυπία –αναλόγως ποιας σχολής είναι.

Οι μπουρδολόγοι είναι κάτι σαν τους έλληνες ποιητές. Βάζουν την μια εντυπωσιακή λέξη δίπλα από την άλλη και μετά προσθέτουν και μερικές ακόμη μέσα σε παρένθεση, ετσι ώστε να σιγουρεύονται τελείως πως δεν θα σταθεί κανένας ικανός να καταλάβει γρι απ΄ όσα λένε

. «Ο περιρρέων σκεπτικισμός της ρέουσας κρίσης έχει οδηγήσει σε μαζική απόγνωση τα νοικοκυριά που αποδημούν αντι να αντιμετωπίσουν με θάρρητα την πρόκληση του ανατέλλοντος μέλλοντος» (!!) Τέτοια μεγαλόπνοα.

Οι κοινότυποι από την άλλη πλευρά το ισοπεδώνουνε το πράμα. «Θα βγούμε στις γειτονιές» λένε «και θα βάλουμε κάδους σε όλες τις γωνίες, θα αλλάζουμε τις καμμένες λάμπες θα σκουπίζουμε τους δρόμους….»

Τέτοια ρηχά. Ένα πράμα που βεβαιώθηκα είναι ότι εκατομμύρια άνθρωποι θα μπούμε στον κόπο στις 26 του μηνού να πάμε να ψηφίσουμε δημοτικούς παρλαπίπες προκειμένου να τους αναθέσουμε να κάνουν μια δουλειά που ήδη την κάνει κάθε μέρα ο μαστρο-Μιχάλης της κάθε δημοτικής υπηρεσίας και την κάνει μια χαρούλα, είτε υπάρχει Δήμαρχος και Δημοτικό Συμβούλιο, είτε όχι.

Αλέκτωρ εφώνησε

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks