-
Αρχική > Απόψεις > Δημοτικές εκλογές:Οι πιο πολιτισμένες στην τοπική ιστορία του θεσμού.

Δημοτικές εκλογές:Οι πιο πολιτισμένες στην τοπική ιστορία του θεσμού.

Οι τόνοι κρατήθηκαν από όλες τις πλευρές χαμηλοί και χαρακτηρισμοί δεν υπήρξαν καθόλου. Η πόλη δεν λερώθηκε από προεκλογικό έντυπο υλικό, δεν υπήρξαν οχλαγωγίες,

ξέφρενοι πανηγυρισμοί, εκείνα τα γραφικά convoy με τις σημαίες τις αφίσες τα κορναρίσματα και τα γιουχαίσματα. Δεν υπήρξαν επιθέσεις εναντίον γραφείων, καυγάδες οπαδών μέσα σε καφενεία.

Όλες οι παρατάξεις χρησιμοποίησαν στα σήματα τους τα χρώματα του ουράνιου τόξου κρατώντας αποστάσεις από οποιοδήποτε κόμμα. Δεν έγιναν αστείες προεκλογικές ομιλίες από μπαλκόνια.

Χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον ο διάλογος μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου ο καθείς είχε την δυνατότητα να θέτει ερωτήματα και να ζητά απαντήσεις μόνο που ούτε πολλά ερωτήματα τέθηκαν ούτε απαντήσεις δόθηκαν. Τα προγράμματα των παρατάξεων έμειναν σε στοιχειώδεις περιγραφές αποφεύγοντας τις βαρύγδουπες υποσχέσεις άλλων εποχών.

Οσοι έχασαν αναγνώρισαν άμεσα την ήττα τους και δήλωσαν παρόντες στις δράσεις της επόμενης ημέρας. Ο νικητής αγκάλιασε όλες τις παρατάξεις και όλους τους κατοίκους και δεσμεύτηκε για δουλειά.


Γενικά σαν δήμος μάλλον τα πήγαμε καλά και μάλλον έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι από δω και πέρα θα πάμε και πολύ καλύτερα.

Top
Enable Notifications OK No thanks