-
Αρχική > Απόψεις > Το τοπικό “House of Cards” της ΝΔ στην Καστοριά(Του Δώρα θέτη )

Το τοπικό “House of Cards” της ΝΔ στην Καστοριά(Του Δώρα θέτη )

Συμμαχίες, προδοσίες, λυκοφιλίες, μπλοκαρίσματα, απειλές, ταξίματα και κάθε είδους πολιτική και μη παρέμβαση λαμβάνει χώρα τα τελευταία 24ώρα μεταξύ των υποψηφίων για την βουλευτική λίστα της ΝΔ στην Καστοριά

. Με την ονοματολογία να δίνει και να παίρνει για περίπου 2 χρόνια, πολλοί υποστηρίζουν ότι η τετράδα έχει κλείσει και δεν αλλάζει τίποτα, αγνοώντας τα όσα τραγελαφικά έχουν συμβεί σχεδόν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Καστοριά και της αλλαγές-καραμπόλες που έχουν γίνει.

Εδώ και πολλούς μήνες έχει προβληθεί μια τετράδα υποψηφίων, μοιρασμένες σε 2 άντρες και 2 γυναίκες, η οποία εξυπηρετούσε την διαμορφωμένη κατάσταση αφού δεν φάνταζε καθόλου απειλητική για την νυν βουλευτή Καστοριάς.

Κάποια επιπλέον, είτε παλιά είτε νεοεμφανιζόμενα, ονόματα που ακουγόταν δεν ενέπνεαν καμία ανησυχία μέχρι που δυο γεγονότα στάθηκαν η αφετηρία για νέα σενάρια, αλλαγή στους συσχετισμούς και φυσικά πολιτική που θυμίζει Βυζαντινές μηχανορραφίες εποχής.

Η αποστράτευση του κ. Γρηγοριάδη και η αναμενόμενη επικράτηση, που τελικά επιβεβαιώθηκε πέρα από κάθε αισιόδοξο σενάριο και εκτίμηση, του κ. Σαββόπουλου έκαναν πολλούς να ανησυχούν και να αρχίσουν από νωρίς τα “εκλογομαγειρέματα” για το πώς θα διαχειριστούν της “σφήνες” του ποντιακού μπλόκου, την ίδια ώρα που φούντωναν οι φήμες για κεντρική επιθυμία εκ μέρους της ΝΔ για αλλαγή προσώπου εκπροσώπησης της Καστοριάς . Πολλά έχουν ακουστεί και ορισμένα μέχρι τώρα έχουν επιβεβαιωθεί, μετά το πέρας και την ανάλυση των αποτελεσμάτων των τοπικών εκλογών, περιφερειακών κυρίως αλλά και δημοτικών-τοπικών.

Οι εύθραυστες συμμαχίες, τα διπλά παιχνίδια, τα κρεμάσματα και οι “κόντρα-ενισχύσεις ή αναχαιτίσεις” που δημιουργήθηκαν από πολιτικά γραφεία και υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους και δημάρχους έρχεται η ώρα να αποδειχθεί πώς θα λειτουργήσουν στην πράξη με φόντο την αρένα των εθνικών εκλογών.

Ποιοι τελικά θα μπουν στην λίστα της ΝΔ, εάν θα παραμείνουν μέχρι και την έκδοση των ψηφοδελτίων ή θα γίνουμε μάρτυρες αλλαγών τελευταίας στιγμής και πάλι, τι συσχετισμοί δυνάμεων θα δημιουργηθούν, πώς θα κινηθούν οι εκλεγμένοι αλλά και μη εκλεγμένοι των τοπικών εκλογών, τι συμφωνίες θα τηρηθούν και τι αποφάσεις θα παρθούν σε διλλήματα διπλής στήριξης και προδοσίας αποτελούν ένα πολύ ενδιαφέρον παζλ που θα διατηρηθεί μέχρι και την ημέρα των εκλογών.

Το δυστύχημα για την Καστοριά, αλλά και για την ΝΔ την ίδια, είναι ότι οι τελικές επιλογές καθώς και το αποτέλεσμα θα είναι και πάλι η επιβράβευση του στενού και ενδοπαραταξιακού πολέμου συμφερόντων και επιρροών που καμιά σχέση δεν έχει με τα τοπικά προβλήματα και ανάγκες, παρά μόνο με τις προσωπικές φιλοδοξίες, με το αζημίωτο βεβαίως, των νυν και των ερχόμενων.

Θεοδώρα Κωτσοπούλου
Top
Enable Notifications OK No thanks