-
Αρχική > Απόψεις > Μια πρώτη αξιολόγηση της αποχώρησης του Γιώργου  Πετκανά(του Δώρα θέτη )

Μια πρώτη αξιολόγηση της αποχώρησης του Γιώργου  Πετκανά(του Δώρα θέτη )

Από ότι δείχνουν τα πράγματα, ο Γιώργος Πετκανάς κατέβηκε με έναν και μόνον στόχο στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Αυτόν της νίκης και απόλυτης επικράτησης έναντι των συνυποψηφίων του. Με την λογική του αρχαίου Σπαρτιάτη. Η ταν ή επι τας. Αλλά χάνοντας, απέρριψε κάθε την εναλλακτική λύση. Δεν φάνηκε διατεθειμένος να αποδεχθεί ο,τιδήποτε άλλο. Δεν φάνηκε διατεθειμένος να παραχθεί τις περεταίρω συνέπειες της ήττας του.

Στο απολογιστικό του σημείωμα, που έδωσε προχθές στην δημοσιότητα, έγραψε επί λέξει: «Ελαβα την απόφαση μετά από ώριμη σκέψη να μην συνεχίσω τη συμμετοχή μου στην αυτοδιοίκηση από την θέση του δημοτικού συμβούλου, εναρμονισμένος με την απόφαση πλειοψηφίας των πολιτών.

Τους ευχαριστώ για την μέχρι σήμερα συνεργασία μας. Συνεχίζω όμως να ανησυχώ για το μέλλον του τόπου και για το αύριο των παιδιών μας» Με το σημείωμα αυτό ο Γιώργος Πετκανάς, φαινομενικά, παρουσιάζει τον εαυτό του ως πλήρως εναρμονισμένο με την ετυμηγορία των πολιτών της Καστοριάς.

Στην πραγματικότητα όμως γράφει αυτή την ετυμηγορία στα παλιά του τα παπούτσια και πράττει τελείως αντίθετα από αυτήν.

Ο Λαός του έδωσε εντολή να συμμετέχει ως αντιπολίτευση στο νέο Δημοτικό συμβούλιο. Αυτός αυθαίρετα ερμήνευσε την λαική ετυμηγορία σαν μία εντολή απαξίωσης του Δημοτικού συμβουλίου και οριστικής του απόδρασης από αυτό. Και δεν είναι μόνον αυτό! Ο Γιώργος Πετκανάς δεν κατέβηκε να πιάσει μια οποιαδήποτε θέση Συμβούλου μέσα στην νέα Δημοτική αρχή.

Κατέβηκε σαν υποψήφιος Δήμαρχος. Απεύθυνε ένα κάλεσμα συμπαράταξης στους συμπολίτες του και πολλοί από αυτούς το άκουσαν, το ενστερνίστηκαν, τον πλαισίωσαν, συμπορεύτηκαν στον αγώνα και στην μάχη μαζί του.

Εξετέθησαν προσωπικά επειδή εμπιστεύτηκαν αυτόν σαν αρχηγό τους. Και αυτός ο αρχηγός παρατά σήμερα το πόστο του και αποχωρεί εγκαταλείποντας την ομάδα του ακέφαλη μέσα σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο καλυμμένο από αντικείμενες παρατάξεις, με αντίθετα –πιθανόν- ιδεολογικά πλαίσια και με διαφορετικά σχέδια δράσης.

Παρατά τους σύξυλους τους ανθρώπους του και αποχωρεί. Ο νόμος φυσικά διαθέτει προβλέψεις για το τι συμβαίνει σε μια τέτοια περίπτωση και ο κ. Πετκανάς φυσικά και θα αντικατασταθεί. Όμως αυτό σε τίποτε δεν αλλάζει την μελανή αποτίμηση της κίνησης του… Γιατί ο κ. Πετκανάς παραδίδει τον αγώνα ακονιτί.

 

θεοδώρα Κωτσοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks