-
Αρχική > Ελλάδα > Εξοικονομώ κατ οίκον 2019: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 25.000 νοικοκυριά

Εξοικονομώ κατ οίκον 2019: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 25.000 νοικοκυριά

Εξοικονομώ κατ οίκον 2019: Στα μέσα Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρµα και αρχίζει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ένταξης στη β’ φάση του προγράµµατος «Εξοικονοµώ κατ’ οίκον ΙΙ»

. Οι διαθέσιµοι πόροι ανέρχονται σε 250 εκατ. ευρώ και το πλήθος των κατοικιών που θα ωφεληθούν σε όλη τη Ελλάδα υπολογίζεται σε 20.000 – 25.000.

Η πλατφόρμα, όπως όλα δείχνουν τουλάχιστον, θα ανοίξει στις 15 Ιουλίου για τους ενδιαφερόμενους στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας.

Στις 18 Ιουλίου για τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης και στις 22 Ιουλίου για τις περιφέρειες της Αττικής και του Νότιου Αιγαίου.

Τι διεκδικούν οι οικογένειες

Μέσα από το πρόγραμμα τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν μια μονοκατοικία ή ένα διαμέρισμα ως κύρια κατοικία αλλά και συνολικά οικογένειες που διαμένουν σε πολυκατοικία (πάντα με χρήση κύριας κατοικίας) μπορούν να διεκδικήσουν ανάλογα με το εισόδημά τους και τον αριθμό μελών τους επιδότηση από 25% έως 70% για την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού τους. Συνδυαστικά μπορούν να χρησιμοποιήσουν άτοκο δάνειο ή και ίδια κεφάλαια για να καλύψουν τις αναγκαίες δαπάνες.

 

https://www.ethnos.g

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks