-
Αρχική > Τοπικά νέα > Προοδευτικός :Νίνα Μπουρλή: Σήμερα μιλάει η τέχνη σε ένα χώρο πολιτισμού (βίντεο ) 

Προοδευτικός :Νίνα Μπουρλή: Σήμερα μιλάει η τέχνη σε ένα χώρο πολιτισμού (βίντεο ) 

Καλησπέρα σας αγαπητές φίλες και φίλοι του Προοδευτικού Συλλόγου Κυριών Καστοριάς. Χαιρόμαστε πολύ για την παρουσία σας στην  σημερινή μας παράσταση  καθώς και για την ιδιαίτερη παρουσία των αρχών της πόλης μας. Βρισκόμαστε σ έναν χώρο πολιτισμού την αυλή του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα το οποίο φιλοξενείται στο αρχοντικό Πηχεών κτίσμα του 18ου αιώνα, που αποτελούσε την οικία του, Έλληνα ,Μακεδόνα και  αγωνιστή Αναστασίου Πηχιών.

Άνοιξε τις πύλες του σήμερα το αρχοντικό μας για να υποδεχτεί το Φεστιβάλ Αυλής που διοργανώνει με επιτυχία ο Δήμος Καστοριάς,τον οποίον και ευχαριστούμε θερμά για την ηχητική και υλικοτεχνική κάλυψη της εκδήλωσης . Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίαςκαι την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς  για την οικονομική κάλυψη του έντυπου υλικού της παράστασης.Ευχαριστούμε το αρχοντικό Ωρολογόπουλου καθώς και την αξιολάτρευτη φίλη μας και εκπαιδευτικό  Αθηνά Γκουτζινοπούλουπου ανέλαβαν πλήρως την  φιλοξενία της καλλιτέχνιδος κας Μελίνας Μποτέλλη

.Η Μελίνα Μποτέλλη γεννήθηκε στα Εξάρχεια της Αθήνας ,από γονείς πολύ φιλότεχνους. Από τα παιδικά της χρόνια μαζί με τον αδερφό της,  ακολουθούσε τους γονείς της σε θεατρικές παραστάσεις , λογοτεχνικές βραδιές και εικαστικές εκθέσεις.

Σπούδασε κλασσικό και σύγχρονο χορό και  εργάστηκε επαγγελματικά από τα 14 της στο μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Σπούδασε θέατρο στην ∆ραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου, με καθηγητές ,ταλαντούχους ηθοποιούς  και αποφοίτησεως η μοναδική αριστούχος το 1978. Εργάστηκε στο Εθνικό θέατρο, Θέατρο Τέχνης, Αμφιθέατρο, κ.α  σε έργα σπουδαίων σκηνοθετών.

Έγινε ευρύτατα γνωστή στην Ελλάδα, με την επιτυχία των τηλεοπτικών σειρών, όπως: <Απών>  της Μιρέλλας Παπαοικονόμου, <Ψίθυροι Καρδιάς>του ΜανούσουΜανουσάκη  και  Ακροβατώντας ,Της αγάπης μαχαιριά και Χωρίς Όρια του Στράτο Μαρκίδη                                                                                  Ήταν  η πρώτη που δημιούργησε μουσικές – θεατρικές παραστάσεις   με συγγραφή, κειμένων και τραγουδιών  και ένα πολύ  προσωπικό στυλ ερμηνείας, με δική της  πλήρη σκηνοθετική και φωτιστική επιμέλεια.

Συνεργάζεται με βυζαντινές χορωδίες της Μακεδονίας και βραβεύθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, Κύριο Ιουστίνο, με τον ”Χρυσό Σταυρό του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου’,για την προσφορά της.

Ο Μονόλογος  της Μελίνας ΜποτέλληΔΥΟ ΓΥΜΝΑ ΑΣΠΡΑ ΧΕΡΙΑ είναι ένας ύμνος στην Μητρότητα την οικογένεια και την τέχνη αφιερωμένος στους μεγάλους δασκάλους της Τέχνης και  της Μουσικής που έφεραν με τις ξεχωριστές φωνέςτους στα σπίτια μας το σπουδαίο διεθνές θεατρικό ρεπερτόριο, όταν η τηλεόραση ήταν απούσα.

Ένας ύμνος λοιπόν στη ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ,την ΤΕΧΝΗ και τη ΦΑΝΤΑΣΙΑ.Ας τον απολαύσουμε με απόλυτη ησυχία και προσήλωση χωρίς τα κινητά τηλέφωνα να διακόπτουν την ροή της εκδήλωσής μας. Θερμή παράκληση και από την ίδια την κα Μελίνα Μποτέλλη να μην ακουστεί ήχος κινητού και να μην βιντεοσκοπηθεί καμμία σκηνή της παράστασης, καθώς είναι σε εξέλιξη, με περιοδείες σ όλη την Ελλάδα.

Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας και σας ευχόμαστε να απολαύσετε και να  κρατήσετε μέσα στην καρδιά σας τα μηνύματα της καταξιωμένης ηθοποιού κας Μελίνας Μποτέλλη που σήμερα βρίσκεται μαζί μας.  Ας την υποδεχτούμε με ένα θερμό θερμότατο χειροκρότημα χειροκρότημα.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks