-
Αρχική > Διεθνή > Η ιστορία της διάσημης φωτογραφίας των Windows XP. Είναι η δεύτερη πιο ακριβοπληρωμένη φωτογραφία στην ιστορία.

Η ιστορία της διάσημης φωτογραφίας των Windows XP. Είναι η δεύτερη πιο ακριβοπληρωμένη φωτογραφία στην ιστορία.

Η φωτογραφία του καταπράσινου λόφου με τον συννεφιασμένο γαλανό ουρανό είναι μία εικόνα που έχει μπει σε περισσότερα από ένα δισεκατομμύρια σπίτια παγκοσμίως

. Το διάσημο στιγμιότυπο αποτελούσε την βασική ταπετσαρία της πιο διαδεδομένης έκδοσης των “Windows”. Ο καλλιτέχνης που την τράβηξε δεν αποκάλυψε ποτέ το ακριβές ποσό που κέρδισε από τα δικαιώματά της. Τον Ιανουάριο του 1996, ένας 55χρονος πρώην φωτογράφος του National Geographic διέσχιζε με το αυτοκίνητό του την αμπελουργική περιοχή Λος Καρνέρος στη δυτική Καλιφόρνια.

Ήταν μία διαδρομή που ο Τσαρλς Ο’Ρίαρ έκανε συχνά, καθώς οι απέραντοι λόφοι με τα αμπέλια ήταν το μοναδικό εμπόδιο που χώριζε το σπίτι του στη Νάπα του Σαν Φρανσίσκο από αυτό της αγαπημένης του. Remaining Time -0:00 Fullscreen Mute Την ημέρα εκείνη, το τοπίο σαγήνευσε τον φωτογράφο. Ήταν η εποχή του χρόνου που, λόγω των χειμερινών βροχοπτώσεων, τα χωράφια ήταν καταπράσινα. Ο Ο’Ρίαρ πάρκαρε το όχημα στην άκρη του δρόμου, έβγαλε το τρίποδο που κουβαλούσε πάντα μαζί του και έστησε την κάμερα. Το μέρος μπροστά από το οποίο είχε σταματήσει δεν ήταν σπαρμένο καθώς οι σοδειές είχαν καταστραφεί λίγα χρόνια πριν από μια επιδημία. Έτσι, το χωράφι ήταν λείο και σε πλήρη χρωματική αρμονία με τον ουρανό.

Τράβηξε τέσσερις φωτογραφίες, απαθανατίζοντας το εντυπωσιακό σκηνικό. Ύστερα, συνέχισε την πορεία του. Advertisement You can close Ad in 2 s Το χωράφι λείο και σε πλήρη χρωματική αρμονία με τον ουρανό. H  διάσημη φωτό των windows XP  Flickr Αργότερα μέσα στο χρόνο, ο φωτογράφος έστειλε τις λήψεις στο πρακτορείο με το οποίο συνεργαζόταν. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν είχαν υποστεί καμία ψηφιακή επεξεργασία. Άλλωστε, όταν τις τράβηξε, δεν τις προόριζε για κάποια δουλειά.

Το τηλεφώνημα της Microsoft Είχαν περάσει τέσσερα χρόνια από εκείνο το χειμωνιάτικο απόγευμα του 1996 όταν ο Τσαρλς Ο’ Ρίαρ έλαβε ένα απρόσμενο τηλεφώνημα. Στην άλλη άκρη της γραμμής βρίσκονταν οι εκπρόσωποι από τα κεντρικά γραφεία της Microsoft, οι οποίοι ενημέρωναν τον έκπληκτο άντρα ότι ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την εικόνα του. Στην αρχή ο φωτογράφος δεν κατάλαβε περί τίνος επρόκειτο. Υπέθεσε ότι έψαχναν ένα γαλήνιο σκηνικό για κάποια διαφήμιση. Όταν του εξήγησαν ότι είχαν επιλέξει τη φωτογραφία του ως τη βασική ταπετσαρία των ακυκλοφόρητων ακόμα “Windows XP” και του αποκάλυψαν το ύψος της αμοιβής που ήταν διατεθειμένοι να τον πληρώσουν, ο Ο’Ρίαρ συγκλονίστηκε.

Δέχθηκε κατευθείαν την προσφορά και δεσμεύτηκε να τους στείλει το αυθεντικό φιλμ της λήψης. Ωστόσο, καμιά εταιρεία κούριερ δεν αναλάμβανε την ευθύνη να μεταφέρει το αντικείμενο. Το ρίσκο ήταν τεράστιο καθώς η αξία του ανερχόταν σε εξαψήφιο νούμερο. Έτσι, η Microsoft πλήρωσε τα αεροπορικά εισιτήρια ώστε ο ίδιος ο φωτογράφος να πετάξει στο Σιάτλ για να τους παραδώσει το φιλμ αυτοπροσώπως….

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/i-istoria-

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks