-
Αρχική > Αθλητικά > Ο ΑΣ Καστοριάς αποχωρεί από τα εθνικά πρωταθλήματα – Η επίσημη ανακοίνωση

Ο ΑΣ Καστοριάς αποχωρεί από τα εθνικά πρωταθλήματα – Η επίσημη ανακοίνωση

Ο Α.Σ. Καστοριάς μετά την αιφνίδια παραίτηση του προέδρου Ναούμ Δίτσιου, βρέθηκε στην δυσμενή θέση να πρέπει να διαχειριστεί την απουσία του βασικού χρηματοδότη του συλλόγου, την ακαταλληλότητα του γηπέδου της πόλης και παράλληλα την επικείμενη πρόσκληση για συμμετοχή στην Α1 εθνική κατηγορία.

Η διοίκηση προχώρησε άμεσα στην σύγκλιση Γ.Σ. ,καλώντας τα μέλη αλλά και όλο τον φίλαθλο κόσμο της περιοχής να συνδράμουν ώστε να βρεθεί λύση στο οικονομικό αδιέξοδο.

Όπως είναι γνωστό την δεκαετή οικονομική κρίση στην χώρα μας ήρθε να συμπληρώσει μια άνευ προηγουμένου πενταετής ύφεση στον κλάδο της γούνας, που είναι ο κινητήριος μοχλός της τοπικής μας οικονομίας. Αυτή η δυσχερής συγκυρία έχει σαν αποτέλεσμα την παντελή αδυναμία εύρεσης οικονομικής βοήθειας την στιγμή που η συμμετοχή μιας ομάδας σε τόσο υψηλό επίπεδο απαιτεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Σεβόμενοι την ιστορία και το ήθος που διέκρινε πάντα τον σύλλογό μας αποφασίσαμε να μείνουμε μακριά από υπόγειες συναλλαγές που αφορούν αγοραπωλησίες Α.Φ.Μ. ή άλλες ύποπτες δοσοληψίες και να προχωρήσουμε μπροστά με τιμιότητα.

Αδυνατώντας για τους παραπάνω λόγους να συμμετέχουμε στο όνειρο της Α1 αλλά και των άλλων εθνικών κατηγοριών, πήραμε την δύσκολη απόφαση να επανεκκινήσουμε στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις και μόνο.

Το νέο αυτό ξεκίνημα έχει αφετηρία το τοπικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΔΥΜ χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο αθλητές του τόπου μας και παράλληλα δίνοντας την δυνατότητα σε έφηβους να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να πάρουν εμπειρίες σε αγώνες ανδρικού πρωταθλήματος, κάτι το οποίο δεν μπορούσαν να κάνουν μέχρι σήμερα.

Θέλοντας να βλέπουμε πάντα στα μάτια αθλητές, γονείς και φίλους του συλλόγου, δηλώνουμε ότι ο Α Σ. Καστοριάς είναι εδώ για να συνεχίσει να επιτελεί το αθλητικό- κοινωνικό του έργο με έμφαση στα τμήματα υποδομής και να προάγει το άθλημα της καλαθοσφαίρισης και γενικότερα τον αθλητισμό στην ακριτική Καστοριά.

Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks