-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > ToposFestival.GR Γρεβενά 7-9 Αυγούστου

ToposFestival.GR Γρεβενά 7-9 Αυγούστου

To Φεστιβάλ Τόπος, αποτελεί το πρώτο φεστιβάλ προορισμού που διοργανώνεται στην Ελλάδα με σταθμό τα Γρεβενά. Στα πλαίσια του, φιλοξενούμε τη διεθνή “περιπέτεια” πολιτισμού και αλληλεγγύης EUROP’RAID

 

. Υποδεχόμαστε και φιλοξενούμε την 1η Διεθνή Διοργάνωση Διάσχισης της Ευρώπης από νέους ανθρώπους. Μια περιπέτεια πολιτισμού αλλά κυρίως αλληλεγγύης. 850 νέοι από τη Γαλλία κάτω των 30 ετών διασχίζουν 10.000 χλμ με 300 ιστορικά πλέον Peugeot205 και θα βρεθούν στον τόπο μας, τα Γρεβενά, στις 7 Αυγούστου 2019 για μια μεγάλη γιορτή.

Θα σας περιμένουμε όλους σε μια τοπική γιορτή με Μουσική από την Ήπειρο έως την Κρήτη, τη Δυτική Μακεδονία έως τον Πόντο. Με την τοπική ορχήστρα χάλκινων του Τάκη Γκόβα, τον Κώστα Κυριτσάκη στην κρητική λύρα και τον Κώστα Θεπεφτίδη στην ποντιακή.

Οι «Μωμόγεροι» του Ποντιακού Συλλόγου Μανιακίου«Αμάσεια. Ένα μουσικο-παραστατικό έθιμο που έχει καταχωρηθεί για την μοναδικότητά του στην παγκόσμια άυλη κληρονομιά της ανθρωπότητας από την UNESCO.
Προβολή ταινίας ντοκιμαντέρ του γρεβενιώτη Βασίλη Οικονόμου. 

“Χωριό Χωρίς Καφενείο”

Μια ιστορία για ένα από τα πολλά χωριά της Ελλάδας που αντιμετωπίζει το πρόβλημα της πληθυσμιακής ερήμωσης. Το Κυπαρίσσι Γρεβενών.

Προβολή ταινίας ντοκιμαντέρ του ιρλανδού Paul Duane.

“While you live, shine” Όσο ζης φαίνου

Ο Αμερικανός μουσικολόγος Christopher King είναι ένας από τους σημαντικότερους συλλέκτες δίσκων 78 στροφών στον κόσμο και βραβευμένος με Grammy μουσικός παραγωγός. Όταν ανακαλύπτει τη μουσική της Ηπείρου, η ζωή του αλλάζει δραματικά….

Φωνητικό Εργαστήρι “ΗΧΩ” σε τραγούδια της Πίνδου και Πολυφωνικά της Ηπείρου.
Τραγουδούν: Κατερίνα Γκουντελάκη, Ελευθερία Δεληγιάννη, Γεωργία Ζάχου, Ελισάβετ Μάνου, Ζηνοβία Χατζάκη, Παναγιώτα Χρυσικοπούλου.

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks