-
Αρχική > Ελλάδα > Θεσσαλονίκη: Οι εκλεκτοί της νέας Κυβέρνησης για τις θέσεις «κλειδιά»

Θεσσαλονίκη: Οι εκλεκτοί της νέας Κυβέρνησης για τις θέσεις «κλειδιά»

Ο Δηµήτρης Σταµάτης ακούγεται για τη θέση του προέδρου της Αττικό Μετρό και ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος για πρόεδρος της εταιρείας Εγνατία Οδός ΑΕ

Με επιλογές προσώπων από το παρελθόν, που αµφισβητούνται ακόµα και από γνωστά «γαλάζια» στελέχη της, αναµένεται η κυβέρνησητης Νέας Δηµοκρατίας να στελεχώσει τις επιτελικές θέσεις σε φορείς και οργανισµούς της Θεσσαλονίκης. Τον «ασκό του Αιόλου» των αµφισβητήσεων και των επικρίσεων των επιλογών της κυβέρνησης άνοιξε η είδηση για την τοποθέτηση στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη της πρώην βουλευτού Μαρίας Αντωνίου.

Η απόφαση της κυβέρνησης για τη διατήρηση του Γραφείου προκάλεσε πολλές αντιδράσεις κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, και τις βουλευτές ∆ώρα Αυγέρη και Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία ήταν και η πρώτη επικεφαλής του Γραφείου, αλλά και από πολλά τοπικά επώνυµα «γαλάζια» στελέχη. Σε σχόλιά τους γνωστοί νεοδηµοκράτες της Θεσσαλονίκης κάνουν ανοιχτά λόγο για λανθασµένη απόφαση.

Παύθηκε ο Στ. Παππάς

Το δεύτερο ανοιχτό µέτωπο που κλήθηκε να κλείσει η κυβέρνηση είναι αυτό του ΟΑΣΘ. Τα µεγάλα παράπονα των πολιτών, οι οποίοι κάνουν λόγο για διάλυση των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, µε ελάχιστα και σε κακό χάλι λεωφορεία να κυκλοφορούν στους δρόµους, που έχει ως συνέπεια τις σηµαντικές καθυστερήσεις στην εκτέλεση των δροµολογίων και τις άθλιες συνθήκες µετακίνησης, έχουν δηµιουργήσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο για τον ΟΑΣΘ.

Οι πολίτες ζητούν επιτακτικά λύσεις, βάζοντας πια στην πρώτη θέση των προβληµάτων της πόλης που πρέπει να επιλυθούν άµεσα το ζήτηµα των αστικών συγκοινωνιών. Σύµφωνα µε πληροφορίες, µε απόφαση των υπουργών Οικονοµικών Χρ. Σταϊκούρα και Μεταφορών και Υποδοµών Κ. Αχ. Καραµανλή, ο κ. Παππάς παύθηκε από τα καθήκοντά του. Στη θέση του προέδρου του οργανισµού τοποθετήθηκε ο Γιώργος Σκόδρας, ο οποίος είχε διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος στην ΕΥΑΘ ΑΕ, καθώς και πρόεδρος της εταιρείας Εγνατία Οδός ΑΕ. Στη θέση του διευθύνοντος συµβούλου τοποθετήθηκε ο Γιώργος Σπανός, πρώην διευθυντής Κίνησης στον ΟΑΣΘ, ο οποίος, όµως, ήταν σε δυσµένεια µετά την κρατικοποίηση του οργανισµού. Σύµφωνα µε πληροφορίες, στο ∆Σ του ΟΑΣΘ θα συµµετάσχει και ο πολιτικός µηχανικός Ιωάννης Ρεντζεπέρης, ο οποίος µετείχε στη διοίκηση της Εγνατίας Οδού επί υπουργίας Γιώργου Σουφλιά. Σε εκκρεµότητα παραµένουν άλλες δύο κρίσιµες θέσεις φορέων. Η µία αφορά τη θέση του προέδρου της Αττικό Μετρό και η άλλη τη θέση του προέδρου της εταιρείας Εγνατία Οδός ΑΕ.

https://www.ethnos.gr/ellada/55074_thessaloniki-oi

Top
Enable Notifications OK No thanks