-
Αρχική > Απόψεις > Οι προβληματισμοί του νέου Περιφερειάρχη  Γιώργου Κασαπίδη ( Του Δώραθέτη )

Οι προβληματισμοί του νέου Περιφερειάρχη  Γιώργου Κασαπίδη ( Του Δώραθέτη )

Πολλά ήταν τα χρήσιμα συμπεράσματα που βγήκαν από την πολύωρη συνάντηση-ενημέρωση που είχε ο κ. Κασαπίδης και σχεδόν σύσσωμη η ομάδα των υποψηφίων του, εκλεγμένων και μη, την προηγούμενη εβδομάδα στην Π.Ε. Καστοριάς Καταρχήν, ήταν πολύ ενθαρρυντική η εικόνα της παρουσίας του κ. Αδαμόπουλου να καλωσορίζει και να ενημερώνει τους παρευρισκομένους επί περίπου 2 ώρες, με θάρρος και ειλικρίνεια που εκτιμήθηκε από όλους, ,για το τι έγινε, τι δεν έγινε και κυρίως για πιο λόγο τα τελευταία πέντε χρόνια στην Π.Ε. Καστοριάς.

Την σκυτάλη μετά πήραν ένας-ένας οι διευθυντές των υπηρεσιών ή οι αναπληρωτές αυτών, οι οποίοι αφού συστήθηκαν και ευχήθηκαν στον νέο Περιφερειάρχη και τους εκλεγμένους συμβούλους, προχώρησαν στις ανάλογες ενημερώσεις επί των θεμάτων που τους αφορούσαν.

Ο κ. Κασαπίδης κινήθηκε στο ίδιο, αναμενόμενο και απλό μοτίβο στις ερωτήσεις του προς όλους, που είχαν να κάνουν με την ανάγνωση των προβλημάτων στην παρούσα κατάσταση, τις προτάσεις για τους τρόπους αντιμετώπισης τους και το στρατηγικό όραμα των υπηρεσιών για την Π.Ε. Καστοριάς.

Οι απαντήσεις, καθώς και η προετοιμασία των διευθυντών ποίκιλαν, αφού ορισμένοι είχαν ετοιμάσει υπομνήματα και αναλυτικούς πίνακες και κάποιοι άλλοι επικαλέστηκαν απλά ότι υπάρχει το διάστημα των 4 ετών που “θα έχουν αρκετό χρόνο για να τα λένε” και δεν υπήρχε λόγος να τα γράψουν όλα αυτά, μιας που είναι και πολλά τα ζητήματα που τους απασχολούν! Κοινός παράγοντας βέβαια σχεδόν όλων των προϊσταμένων ήταν η διαπίστωση πως τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΠΕ Καστοριάς είναι τα εξής: η έλλειψη προσωπικού (παντού όμως), τα παλιά μηχανήματα (scanner και υπολογιστές), τα λιγοστά ή σκόρπια γραφεία και φυσικά η πρόβλεψη για εξέλιξη τους στο νέο οργανόγραμμα της Περιφέρειας! Με εξαίρεση λοιπόν την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών που και προτάσεις είχαν να κάνουν για την αντιμετώπιση των χρονοκαθυστερήσεων στην υλοποίηση των έργων (μείωση των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου) και αναπτυξιακό όραμα είχαν για παλιά και νέα έργα (από την σήραγγα της Κλεισούρας και το αεροδρόμιο μέχρι το κολυμβητήριο), οι υπόλοιπες διευθύνσεις περιορίστηκαν στα του “οίκου τους” με μια μονοδιάστατη δημοσιοϋπαλληλική σκοπιά, γεγονός που προβλημάτισε ιδιαίτερα τον κ. Κασαπίδη.

Επίσης, όπως πληροφορούμαστε από τον στενό κύκλο του, κατά την διάρκεια των ενημερώσεων γεννήθηκαν δυο επιπλέον προβληματισμοί στον κ. Κασαπίδη: ο ένας είχε να κάνει με το γεγονός ότι από όλη την ομάδα ελάχιστοι ήταν οι σύμβουλοι που είχαν να πουν, να ρωτήσουν και να προτείνουν κάτι, και ο άλλος η διαφορετική θεώρηση και η διαφωνία που αναδύθηκε μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων και παλαιών επικεφαλών αιρετών.

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ο νέος Περιφερειάρχης είναι πως θα χρειαστεί πολύ δουλειά και σίγουρα αναβάθμιση του ανθρωπίνου δυναμικού.

Επιπλέον, φάνηκε να υπολογίζει στην βοήθεια όλων των συμβούλων, ακόμα και των μη εκλεγμένων, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που απευθυνόταν σε αυτούς ζητώντας διευκρινήσεις επί μια σειρά θεμάτων.

Τέλος, κόντρα στην θετική εικόνα της συστρατευόμενης και συμπαγούς ομάδος των υποψηφίων, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε σε όλους τους παρευρισκομένους το “καραούλι” που επιφύλαξε για αρκετές ώρες γνωστός πολιτικός παράγοντας και “μέντορας” υποψήφιας για την θέση του αντιπεριφερειάρχη με σκοπό να πατρονάρει “ιδιαιτέρως” τα ζητήματα “προώθησης” της εκλεκτής του συμβούλου.

Δώρα Κωτσοπούλου

Top
Enable Notifications OK No thanks