-
Αρχική > Απόψεις > Νεωτερικότητες στην ορκωμοσία Δημάρχων – η συνέχεια το ζητούμενο(Του Δώρα Θέτη )

Νεωτερικότητες στην ορκωμοσία Δημάρχων – η συνέχεια το ζητούμενο(Του Δώρα Θέτη )

Με ευχαρίστηση και ικανοποίηση αποδέχεται ο περισσότερος κόσμος τις ανακοινώσεις των νέων δημάρχων για τις ορκωμοσίες τους σε τοποθεσίες και διαδικασίες πέραν του συνηθισμένου.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς πρωτοτύπησε με διαφορά όταν ανακοίνωσε την διεξαγωγή της ορκωμοσίας σε υπαίθριο χώρο, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου, αντιμετωπίζοντας έτσι πολύ αποτελεσματικά και τα προβλήματα του περιορισμένου χώρου και ζέστης που παρουσιάζει η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Χρήστος Γκοσλιόπουλος, ο νέος δήμαρχος Νεστορίου, που προτίμησε την Δημοτική Βιβλιοθήκη «Άννα Σταμπουλτζή-Παπαρίζου» στην είσοδο του Νεστορίου και απεύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς όλο τον κόσμο να παρευρεθεί. Αυτές οι κινήσεις νεοτερισμού σίγουρα αποδεικνύουν μια διαφορά σε σχέση με το παρελθόν.

Το ζητούμενο βέβαια για τις τοπικές κοινωνίες είναι η επόμενη μέρα μετά το πέρας των ορκωμοσιών. Όταν η τρίμηνη περίοδο χάριτος και σχεδιασμού θα έχει τελειώσει, όταν τα φώτα της τελετής ορκωμοσίας θα έχουν σβήσει και όταν έρθει η στιγμή να αρχίσουν οι πράξεις.

Οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες από τους πολίτες και οι νέοι δήμαρχοι καλούνται να αποδείξουν στην πράξη ότι οι φρέσκες ιδέες και οι νεωτερισμοί δεν είναι μόνο για τις φιέστες και την επικοινωνιακή πολιτική αλλά και για τα προβλήματα του τόπου μας.

Για να δούμε λοιπόν.

Δώρα Κωτσοπούλου

Top
Enable Notifications OK No thanks