-
Αρχική > Απόψεις > Η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής :Η απαρχή μιας νέας πορείας  για να πάρει η Καστόρια τη θέση που της αξίζει . (του Λ. Εκιντζόγλου)

Η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής :Η απαρχή μιας νέας πορείας  για να πάρει η Καστόρια τη θέση που της αξίζει . (του Λ. Εκιντζόγλου)

Τι νόημα έχει ένας δημόσιος όρκος?

Ο όρκος είναι μια δέσμευση. Μια ανάληψη ευθύνης. Να πάρει πάνω του ο ομνύων ένα καθήκον και να κοινοποιήσει προς άπαντες ότι αυτό το κάνει με απόλυτη επίγνωση.

Όταν ο Γιάννης  Κορεντσίδης ζητά να πλαισιώσει ο κόσμος την ορκωμοσία του, δεν το κάνει για να επιδειχθεί. Δεν το κάνει επειδή αποζητά μια δημόσια επιβεβαίωση, ούτε επειδή θέλει να βιώσει την χαρά μιας δημόσιας εορτής. Το κάνει προκειμένου να δώσει την μεγαλύτερη δυνατή βαρύτητα στον λόγο και στον όρκο του απέναντι στην Καστοριά και στον λαό της.
 Ότι θα προσπαθήσει.
• Προσοχή! •
Ετσι αυτό, από μόνο του! Ότι θα προσπαθήσει. Απλώς! Ετσι σκέτο. Ότι θα προσπαθήσει με νύχια και με δόντια να επιτύχει το καλύτερο. Ενάντια σε όλες τις αρνητικές συγκυρίες, ενάντια σε όλα τα εμπόδια, ενάντια σε κάθε πείσμα των καιρών.
 Όταν ο Λεωνίδας βάδιζε με τους 300 προς τις Θερμοπύλες, δεν πήγαινε βέβαια για να νικήσει τον τεράστιο στρατό του Ξέρξη. Πήγαινε για να τον πολεμήσει. Να κάνει ότι περνούσε από το ξίφος του. Να παλέψει για τα ιδανικά, για τους σκοπούς μιας λεύτερης κοινωνίας και μιας λεύτερης Ελλάδας, πουχε τα μάτια της στραμμένα πάνω του…
Το ίδιο και ο  Γιάννης Κορεντσίδης.
 Θα πάρει την σκυτάλη μια δημοτικής αρχής και θα τρέξει με αυτή στο μέλλον. Θα κοιτάξει να πάει την Καστοριά μας λιγάκι παραπέρα. Ως που?
 Ο χρόνος θα δείξει.
 Να είστε εκεί στην ορκωμοσία του ανδρός. Για να ακούσετε τον όρκο και την δέσμευση του.
 Γιατί μερικές φορές-όσο κι αν αυτό άρχισε πια να σπανίζει – υπάρχουν ακόμα έλληνες πολιτικοί σ αυτόν εδώ τον τόπο που μιλάνε υπεύθυνα και σοβαρά.
 Αυτό το Σάββατο στις 7.00 μμ να είστε εκεί. Στην απαρχή μιας νέας πορείας.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks