-
Αρχική > Ελλάδα > Κεντροαριστερά: Το ΚΙΝΑΛ στη μάχη για την ηγεσία του χώρου

Κεντροαριστερά: Το ΚΙΝΑΛ στη μάχη για την ηγεσία του χώρου

Η φθινοπωρινή σύναξη των εκσυγχρονιστών στο Κορακοχώρι (στο χωριό του Κώστα Σημίτη)σε δύο εβδομάδες (8 και 9 Σεπτεμβρίου) με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Γιάννη Βούλγαρη

είναι μια ακόμα ένδειξη ότι το εκσυγχρονιστικό μπλοκ θέλει να διαδραματίζει ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις, ειδικότερα δε θεωρεί ότι πρέπει να έχει λόγο στα όσα συμβαίνουν στο ΚΙΝΑΛ.

Του Άκη Καλογερά

Η εμφάνιση των εκσυγχρονιστών -που έχουν προσχωρήσει εμφανώς στο εγχείρημα του Κυριάκου Μητσοτάκη, στηρίζοντάς τον και προεκλογικά και μετεκλογικά- αυτή την ώρα δεν είναι τυχαία. Κι αυτό γιατί το ΚΙΝΑΛ είναι ένα καζάνι που βράζει, με βασικό ερώτημα τον χαρακτήρα και τον προσανατολισμό του. Δεξιά πίσω από τον κ. Μητσοτάκη ή σε αυτόνομη πορεία, αλλά με ορατό και σαφή τον αριστερό προσανατολισμό;

Η έξοδος (έξωση;) του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ με απόφαση της Φώφης Γεννηματά αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, δεν είχε αφήσει άφωνο μόνο τον ίδιο τον κ. Βενιζέλο αλλά και τον Κώστα Σημίτη.

Είναι, βεβαίως, παράδοξο ο κ. Σημίτης να θέλει να έχει λόγο στο ΚΙΝΑΛ, αν και έχει στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή, από το φθινόπωρο του 2015 και σε ό,τι αφορά στην εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ και στην προσπάθειά του να δημιουργήσει το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και στην εκλογή του στην πρωθυπουργία.

Το μόνο που φαίνεται είναι πως ο κ. Σημίτης ήθελε και θέλει και το ΚΙΝΑΛ (όπως και το Ποτάμι) ουρά της ΝΔ και μόνο κατ’ όνομα Κεντροαριστερά.

Το βιβλίο, λοιπόν, του παλαιού συνεργάτη του Γιάννη Βούλγαρη («Ελλάδα: μια χώρα παραδόξως νεωτερική»εκδόσεις Πόλις) λίγες μέρες μετά την 3η του Σεπτέμβρη και λίγα 24ωρα πριν η Φώφη Γεννηματά μιλήσει στη ΔΕΘ, είναι μια καλή ευκαιρία για να πουν τις απόψεις τους ο Ευάγγελος Βενιζέλος αλλά και ο Κώστας Σημίτης, όπως και αρκετοί ακόμα που συμφωνούν με τις απόψεις και τις επιλογές του.

 

https://neaselida.gr/efimerida/kentroaristera

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks