-
Αρχική > Απόψεις > Aντιδήμαρχοι Καστοριάς: μια πρώτη ακτινογραφία! (Θεοδώρα Κωτσοπούλου )

Aντιδήμαρχοι Καστοριάς: μια πρώτη ακτινογραφία! (Θεοδώρα Κωτσοπούλου )

Αυτό που γίνεται εύκολα αντιληπτό με την πρώτη ματιά είναι ο ενθουσιασμός των νέων αντιδημάρχων του Δήμου Καστοριάς και ο ζήλος τους να αναλάβουν τις θέσεις ευθύνης που τους εμπιστεύτηκε ο Δήμαρχος κ. Κορεντσίδης.

Με την εξαίρεση του κ. Λίτσκα, που είναι ο μοναδικός αντιδήμαρχος της διοίκησης Αγγελή που παραμένει αντιδήμαρχος, όλοι οι υπόλοιποι γίνονται αντιδήμαρχοι Καστοριάς για πρώτη φορά, και είναι σίγουρο ότι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα του σαν οδηγό.

Βέβαια, ο κ. Τσανούσας έχει προηγούμενη αυτοδιοικητική εμπειρία, και παρότι ήταν από την θέση της αντιπολίτευσης (με την ομάδα Κοντόπουλου), είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει σημαντικό εφόδιο για την μελλοντική του πορεία στην νέα αυτή αντιδημαρχία.

Παρομοίως, η κ. Θεοχάρη έχει και αυτή σημαντική αυτοδιοικητική εμπειρία σας αντιδήμαρχος του Δήμου Αγίας Τριάδος επί εποχή κ. Πανταζή, και σαν η μοναδική γυναίκα στην ομάδα των 7, σίγουρα θα προσφέρει μια διαφορετική προσέγγιση και τρόπο σκέψης από τους υπολοίπους.

Στους νέους, και ηλικιακά και πολιτικά, ξεχωρίζουν οι κ. Μουρατίδης και κ. Παπαδόπουλος που μπορεί να μην έχουν προηγούμενη αυτοδιοικητική εμπειρία, αλλά έχουν να επιδείξουν ενεργή ενασχόληση με τα κοινά, που θα τους φανεί σίγουρα χρήσιμη, σαν μέλη του συλλόγου Φίλων Περιβάλλοντος και Μπάσκετ Μεσοποταμίας αντίστοιχα.

Από τους εναπομείναντες, ο κ. Δοκόπουλος φαίνεται να κινείται σχετικά στα νερά του μιας και αναλαμβάνει μια αντιδημαρχία που έχει σχέση με την ιδιότητα του σαν γιατρός, ενώ ο ιδιοκτήτης γυμναστηρίου στο επάγγελμα .κ. Λιάμης θα έχει σίγουρα δύσκολο έργο στην αποτελεσματική διαχείριση της καθημερινότητας .

Με την κατάληψη των θέσεων από τους συγκεκριμένους αντιδημάρχους, μπορεί αρκετοί να ικανοποιούνται με την αίσθηση ανανέωσης και φρεσκάδας, αλλά ακόμα περισσότεροι διερωτώνται για τους όρους αποτελεσματικότητας, και ατομικά αλλά και συλλογικά σαν ομάδα.

Δεν είναι τυχαίο που αρκετοί αναρωτιούνται γιατί έμπειρα και αξιόλογα στελέχη της προηγούμενης διοίκησης, όπως οι κ. κ. Ζήσης και Στυλιάδης δεν ανέλαβαν κάποια θέση αντιδημάρχου, ειδικά στην καυτή αρχική περίοδο των πρώτων μηνών διακυβέρνησης, ή γιατί τα πλέον έμπειρα πολιτικά στελέχη, όπως οι κ. Τόσκος και Μιταλίδης τοποθετήθηκαν σε διαφορετικές από τις αντιδημαρχίες θέσεις.

Τις ανησυχίες αυτές φαίνεται να αφουγκράζεται ο Δήμαρχος κ. Κορεντσίδης και για αυτό ίσως επιμένει σε κάθε ευκαιρία να αναφέρεται στην διαδικασία αξιολόγησης κάθε τρίμηνο και εξάμηνο.

Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε πώς θα τα πάνε οι νέοι μας αντιδήμαρχοι.

Από την εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Top
Enable Notifications OK No thanks